2018, dagbog

Forventet fødsel primo oktober 2018:

Hvalpe efter Linea's Beats The Best (Ludvig) og Cala (Cala).

Den 5.-6. august har Cala haft to vellykkede stævnemøder med Ludvig, så nu krydser vi fingre for, at der kommer et kuld dejlige hvalpe i starten af oktober. To fine og naturlige parringer, hvor det kun var nødvendigt at støtte hundene, mens de hang sammen.

Stamtavle på det kommende kuld kan ses her:

https://whippet.breedarchive.com

Ludvig er en skøn hanhund på 4½ år, Han er velproportioneret og har en fin størrelse, af sind minder han en del om Cala, en glad og ukompliceret hund. Jeg har fulgt Ludwig på udstillinger siden han var ganske ung og han er kun blevet smukkere med årene, en hund, der som Cala, har udviklet sig langsomt. Ludvig er meget glad for at træne, især med godbidder og han elsker især tricks og coretræning

Han er flittigt udstillet, har 1 x CACIB og 2 x CERT og han er placeret (1-4) i konkurrencen om bedste hanhund en del gange.

Ludvig løber også lure coursing, både træning og konkurrencer, han deltog bl.a ved EM i lure coursing i 2017

Som en af de få danske whippets har han gennemgået DKK's mentalbeskrivelse.

Han er i november 2017 blevet far til et dejligt kuld hvalpe hos kennel Hopway i Sverige.

Cala er i skrivende stund 3½ år gammel og dette bliver hendes 2. kuld. 

Hun er en stor tæve, med fine proportioner og rigtig gode bevægelser. Hun er udstillet og har en del gange fået excellent med CK.

Cala er en hund, der gerne vil arbejde (træne) hun er lærenem og let at motivere med både legetøj og godbidder.

Der er mere info om Cala under fanen "Vore hunde"

Cala

Ludvig
Foto: Tanja Kofod

19.08.2018

I dag er det to uger siden Cala blev parret og det er endnu for tidligt at sige om hun er drægtig.

Hun er som hun plejer, glad og legesyg. Vi holder vejret i spænding et par uger endnu.

Et billede taget i dag.

02.09.2018:

Jeg er nu sikker på, at Cala er drægtig her 4 uger efter parring.

Hun har kvalme og spiser kun små portioner af ekstra lækkert mad, normalt æder hun som en labrador.

Endnu er vægten uændret, men hendes taljemål er øget med 3 cm, hendes talje er blevet mindre markant og hendes dievorter er vokset. Man kan som "fremmed" nok ikke se mave endnu, men jeg kan mærke den og også mærke at livmoderen er vokset.

10.09.2018:

Cala 5 uger drægtig. Det er nu tydeligt, at Cala har fået en lille mave, hendes underlinje er blevet mere flad.

Apetitten er kommet tilbage og den seneste uge har Cala taget 700 gram på i vægt. Hun er stadig glad, frisk og ubesværet.

16.09.2018:

Cala 6 uger drægtig.

Den seneste uge har Cala taget næsten et kilo på og hendes talje er så småt ved at forsvinde. Hun styrer fint sit behov for energi og får lov til at spise alt det hun kan.

Hun er stadig ret ubesværet, men tager ikke længere de store spurteture med Bianchi.

23.09.2018:

Cala 7 uger drægtig.

Ialt har hun nu øget sin vægt med 3 kg. Der er mindre end 2 uger til termin og alt går helt efter bogen, Cala spiser, sover og vokser. Går fortsat med på tur, men spurter ikke længere.

30.09.2018:

Cala 8 uger drægtig, og med en vægt som er over de 20,5 kg., som min babyvægt kan klare.
Hun er stadig ret ubesværet. Vil gerne med på gåture og appetitten fejler heller intet.

02.10.2018:

Cala godt 8 uger drægtig, det er vildt som maven vokser på 2 dage.

UGE 1:

03/10-2018:

Cala fødte sine hvalpe i dag, et smukt kuld på 2 hanner og 4 tæver.

Hendes temperatur faldt allerede den 2. sent om aftenen, så jeg var forberedt på, at der ville blive fødsel den 3.

Cala havde en lang opblokningsperiode og det var tydeligt at hun i denne fase havde ondt ind imellem, der blev både revet måtter og tæpper i stykker.

Da hun sidst på eftermiddagen endelig fik presseveer og vi så et par små poter titte frem, var der ingen tvivl om, at det lange opblokningsforløb skyldtes en bagudvendt hvalp. Hun forsøge at presse den ud, men veerne var ikke stærke nok og jeg kunne ikke få fat i hvalpen og hjælpe, så vi besluttede at køre en tur til dyrlægen.

Jeg var på det tidspunkt selv lidt stresset, mest fordi jeg var bekymret for Cala, jeg har aldrig set hende så panisk i blikket og jeg var faktisk overbevist om, at første hvalp var død. 

Vi har besøg af min veninde Annette og hun sætter sig på bagsædet med Cala i bur ved siden af, jeg kører og efter få minutters kørsel lykkes det Cala at få presset hvalpen ud. Annette får revet hul på fosterhinden og hun og Cala får i fælleskab brudt navlestrengen, hvalpen er absolut ikke død, men meget livlig og den får fundet en dievorte endnu før den er tør.

Cala er i hele det forløb rolig og fattet.

Hos dyrlægen får vi Cala og hvalp ind og bliver hurtigt vist ind i et undersøgelsesværelse Hanne dyrlæge, får hurtigt mig beroliget, jeg er endnu ikke helt fattet.

Cala får et par vestimulerende indsprøjtninger og føder de næste 2 hvalpe hos dyrlægen. Hanne mener ikke, der vil opstå yderligere komplikationer, så vi pakker Cala og hvalpe i bilen og sætter kursen hjemad, nu med Annette ved rattet og mig på bagsædet hos Cala.

Jeg har fået et par sprøjter med vestimulerende med, hvis hun går i stå.

I bilen hjem fødes endnu en hvalp og vel hjemme fødes de sidste 2 helt uden problemer og med en Cala, der er utrolig fattet og rolig, specielt set i lyset af det forløb hun har været igennem. Hele forløbet fra første til sidste hvalp varer et par timer.

Vi hjalp Cala med at bryde flere af fosterhinderne og vi bemærkede, at de var utroligt seje, mere gummi-agtige end jeg tidligere har oplevet og jeg tror det var den første hvalps redning, at den blev født med intakt fosterhinde.

Det er et fint og jævnt kuld, hvalpene har en fødselsvægt på mellem 325 og 360 gram.

04/10-2018:

Det har været et roligt første døgn, Cala har som forventet haft lidt efterveer, men bortset fra det trives både mor og hvalpe. Her kommer en stribe billeder både af hvalpene enkeltvis og lidt stemningsbilleder.

Han 1

Tæve 2

Han 2

Tæve 3

Tæve 1

Tæve 4

05/10-2018:

Endnu et stille døgn, Calas efterveer er aftagende, hun får kalktilskud nogle gange om dagen og det hjælper. De små vokser som de skal alle har lagt 10-12% til fødselsvægten og det er fint.

Cala er endnu ikke glad for at forlade kassen, det bliver til ultra korte lufteture og ellers ligger hun sammen med de små.

Mad får hun serveret efter behov "på sengen", lidt luksus skal der være, når man er nybagt mor. Yndlingsmenuen er hvalpefoder opblødt i kogevandet fra kylling iblandet små stykker af kyllingekødet.

Vi har fejret Xingu og Thors fødselsdag i dag. Annette er fortsat på besøg fra Sverige, hun og jeg har været på lidt planteindkøb, Lars passede de firbenede imens.

 

06/10-2018:

En stille lørdag. Her de første uger ligner dagene i kassen hinanden. De små sover, spiser og maver sig lidt rundt.

Cala opholder sig fortsat sammen med hvalpene næsten hele døgnet og det er dejligt at opleve, hvor tryg hun er i sin rolle som mor.

Lars og Annette har været en tur i Skanderborg og se håndbold og da de kom retur gik Annette og jeg en lang tur med Ghini og Bianchi, det nød de meget. Det kan ikke undgåes, at de ind imellem bliver tilsidesat lidt, her den første tid med hvalpene.

07/10-2018:

 Ikke så meget nyt fra kassen, de små vokser som de skal, de har lagt omkring 50% til deres fødselsvægt allerede og vejer nu mellem 460 og 530 gram.

Cala spiser som en hest og hendes mave har endnu lidt svært ved at følge med, så hun har lidt tynd mave. Både fødsel og det store behov for energi, er hård kost for mave/tarmsystemet, så det er naturligt, at der går lidt tid med omstilling.

08/10-2018:

Der er fortsat trivsel i kassen. Cala er også helt ovenpå igen. Hendes mave er fin, hun har været med på en lille gåtur sammen med Ghini og Bianchi og hun vælger nu kortvarigt at lægge sig i en anden kurv end hvalpene, men dog så tæt på, at hun kan holde øje med dem.

Morgenmad og frokost vil hun gerne have "på sengen" men resten af dagens måltider har hun spist udenfor kassen.

Jeg er spændt på, hvornår hun lader Ghini og Bianchi hilse på de små. Ghini er vist ligeglad med sine børnebørn, men Bianchi står ofte udenfor hegnet til hvalpegården og kigger længselsfuldt efter de små niecer og nevøer, det accepterer Cala, men tættere på skal hun ikke endnu.

Bianchi var jo en fantastisk moster sidst Cala havde hvalpe og det tror jeg helt sikkert også hun bliver denne gang.

09/10-2018:

Det har været en stille og rolig dag. Hvalpene vokser så det knager, det varer ikke mange dage før de har fordoblet deres fødselsvægt.

Jeg har brugt dagen på at sy hvalpehalsbånd og har fået fundet stof frem til små dækkener. Et par uger mere, så er de små her, der og alle vegne, så projekter, der involverer symaskine og nåle, skal gerne færdiggøres inden.

I morgen bliver hvalpene en uge gamle og så skal jeg have taget individuelle billeder og lagt her på siden. Traditionen tro vil jeg gøre det hver uge indtil hvalpene flytter hjemmefra.

UGE 2:

10/10-2018:

Hvalpene er i dag en uge gamle og tager hul på deres 2. leveuge. Jeg fik taget individuelle billeder og de blev alle rimelige. Det er ikke nemt i den her alder. Dels kan hvalpene ikke "bestikkes" med godbidder og dels er Cala fortsat ikke begejstret, når hendes hvalpe fjernes fra kassen. Så selv om jeg placerer dem enkeltvis på et tæppe lige udenfor kassen, kommer hun jævnligt og tjekker om alt er OK.

Aske og Benedicte kiggede forbi til aftensmad, det var som altid hyggeligt og heldigvis havde jeg lasagne og kage i fryseren, der bare skulle varmes i ovnen. Jeg havde fået ind i mit hoved, at det først var fredag de kom.

I morgen har jeg lige en enkelt vagt inden det er weekend, Lars har fri og Thor har tidligt fri fra gymnasiet, så der er hænder nok til at tage sig af alle de firbenede, jeg håber de også får taget lidt billeder.

 

11/10-2018

 

En sen opdatering.

 

Thor var gået i seng, da jeg kom fra arbejde ved 23-tiden, men han havde heldigvis været aktiv med kameraet tidligere på dagen, så her kommer lidt billeder.

 

Ifølge Lars har det været en fredelig dag i kassen.

 

12/10-2018

En dag med det flotteste efterårsvejr. Så lunt, at Cala også forlod hvalpene for en stund og lagde sig ud i solen på terrassen sammen med Bianchi og Ghini. Bianchi får nu lov til at ligge ved siden af kassen, så nu tror jeg ikke det varer længe, før hun bliver "ansat" som barnepige af Cala.

Hvalpene vejer nu mellem 710 og 840 gram, de tager 40-60 gram på om dagen.

Lars og Thor har efterårsferie og selv om jeg har en normal arbejdsuge, bliver der tid til afslapning og hygge ind imellem, det er med at nyde det mens Cala stadig klarer det meste af arbejdet.

13/10-2018

Endnu en dag med varmt og dejligt vejr, over 20 grader så langt inde i oktober, det er ikke sædvane.

Jeg har fået ordnet lidt i have og carport, om nogle uger skal de små til at udenfor og så skal der ikke være genstande de kan komme til skade på.

Hvalpene har også fået klippet deres kløer for første gang. Så længe de er så små bruger jeg en almindelig 3i1 negleklipper til mennesker. Der er jo ikke megen pelspleje på en whippet, men kløerne kræver særlig opmærksomhed og skal klippes ofte.

Mine voksne hunde får klippet deres kløer en gang om ugen og det er nødvendigt igennem hele deres levetid.

Lidt af dagens billeder

14/10-2018

Søndagshygge, er vist det, der bedst betegner det syn, som mødte mig, da jeg kom ind med morgenmad til Cala og mig selv.

Bianchi var blevet inviteret op i kassen til hvalpene og som forventet er hun meget omsorgsfuld og forsigtig. Endnu er Cala meget opmærksom på, at alt går ordentlig til og når hun synes hvalpene skal have fred igen, smider hun venligt, men bestemt Bianchi ud af kassen.

Hvalpene trives fortsat, de er blevet hurtigere til at møve rundt i kassen og er også så småt begyndt at øve sig i at stå på benene. I de tidligere kuld vi har haft, er hvalpene pænt blevet i kassen de første uger og er føst begyndt at kravle over kanten efter de har fået øjne.

De her små banditte kravler lystigt over kanten, men kan ikke selv komme op i kassen igen. Vi har lagt vetbed rundt om kassen og der er varme i gulvet, så de bliver hverken kolde eller slår sig.

Mandag er det arbejdsdag for mit vedkommende, så det bliver en ekstra sen opdatering i morgen aften.

 

15/10-2018

Det blev ikke til en arbejdsdag, men en dag på langs med influenzalignende symptomer.

Lars har taget sig af hundene og billederne er overskud fra i går. 

 

16/10-2018

Jeg er stadig ikke helt frisk, men heldigvis har familien jo ferie, så de firbenede lider absolut ingen nød.

Hvalpene vejer nu mellem 900 og 1100 gram, de følger alle en fin jævn vækstkurve, så selv om spændet mellem størst og mindst er større nu end ved fødslen, er der intet alarmerende i det.

Vægten her i de første måneder siger heller intet om hvordan deres størrelse bliver som voksne, mindste hvalp kan sagtens ende med at blive størst som voksen og omvendt med største hvalp.

Vi kan se øjensprækker hos flere af hvalpene, så nu varer det ikke længe før de bliver farligt søde, at kigge på.

UGE 3:

17/10-2018:

Hvalpene er i dag to uger gamle og tager hul på deres 3. leveuge.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, det gik forholdsvis nemt. Thor har efterhånden rutinen og ved hvordan det er nemmest at få de små til at forholde sig rimelig roligt.

Der er små øjensprækker hos 3-4 af hvalpene og de begynder så småt at interessere sig for hinanden og deres omgivelser, der bliver "smagt" på meget andet end Calas mælk nu. 

 

18/10-2018:

Der er livligt i kassen, når hvalpene er vågne, de bevæger sig meget rundt og øver sig i at gå på 4 ben. Endnu holder de sig dog ikke vågne mere end ca. 10 minutter på en fuld "tank".

Alle er nu på vej til at åbne øjnene, hos nogle er der kun en ganske smal sprække, hos andre er øjnene ca. halvt åbne.

Jeg har fået klippet små dækkener og er også gået i gang med at sy, men da jeg syr en pæn stak i denne ombæring, går der nogle dage før jeg er færdig.

Cala vil rigtig gerne med på gåtur og følger nu med hele vejen. Jeg havde hende løs i dag for første gang siden fødslen, det nød hun og jeg tror ikke det varer mange dage, før hun også er klar til løb og leg.

19/10-2018:

Jeg er endelig ved at være helt ovenpå igen. Har brugt dagen på lidt praktiske opgaver. Fået plantet blomsterløg i potter og ryddet lidt op i carporten, så den er klar til hvalpene, når de om et par uger begynder at komme udendørs.

Symaskinen har også været igang i dag, nu er jeg halvvejs med hvalpedækkenerne.

 Der sker så meget med hvalpene nu, hvor de kan se. Vi har lagt et par stykker legetøj i kassen og det har de fleste været omkring og undersøge. De øver sig virkelig i at komme fremad, så det varer ikke længe før jeg skal have hvalpesikret de sidste reoler mv.

Mormor Ghini har for første gang vist sine små børnebørn bare en smule interessse, de er blevet undersøgt og slikket lidt. Jeg er spændt på om hun ligesom sidst er en skrap mormor, eller om hun er lidt mildere stemt denne gang. Sidst gad hun kun de små, hvis de lå meget stille og pænt ved siden af hende. Ingen leg eller tummel blev accepteret i hendes nærhed.

Jeg skal arbejde den kommende weekend og er hjemmefra i minimum 16 timer både lørdag og søndag, så jeg tør ikke love de store opdateringer de næste par dage.

20/10-2018:

Thor har taget lidt billeder i dag, de kommer her inden jeg siger godnat og kryber til køjs.

Håber de små opfører sig ordentligt i morgen, det er deres mors 4 års fødselsdag 

21/10-2018:

Thor har heldigvis igen været aktiv med kameraet, så her kommer lidt billeder fra dagen.

Der sker utrolig meget med hvalpene i disse dage, så nu glæder jeg mig til at have de kommende dage hjemme.

22/10-2018:

En dejlig, lidt efterårsagtig mandag. Der er fuld fart på de smås udvikling. De øver sig i at gå på 4 ben og kravler ud af kassen, men kan ikke komme tilbage selv endnu. 

Er kontaktsøgende og nysgerrige, når de er vågne. Bider og undersøger hinanden. Hjørnetænderne er ved at bryde igennem hos dem alle, så det varer ikke længe før vi har 6 små piratfisk

Vægten ligger nu på mellem 1320 og 1500 gram.

Det betyder at Cala har leveret energi til en samlet vægtstigning på 6800 gram på 19 dage eller ca 360 gram om dagen, der er ikke noget at sige til, at hun uden problemer spiser 6 store måltider dagligt + lidt lækkerier ind imellem.

Jeg har indsendt oplysninger om kuldet til DKK, så forhåbentlig bliver hvalpene stambogsført i løbet af den kommende uge, navnene afslører jeg, når de er godkendt, men jeg kan sige så meget, at temaet er "Ludvig Holberg"

23/10-2018:

En rigtig hyggelig tirsdag med besøg. Først af kommende ejere til en af tæverne Anya, Jens og deres lille datter, senere af Rebecca, der jo bor sammen med Godiva fra Calas sidste kuld.

DKK arbejder hurtigt, de har allerede godkendt oplysningerne i dag, så her kommer navnene på de små:

Galanta Whippets, forkortet G.W.

Hannerne:

G.W. Erasmus Montanus

G.W. Jean de France

Tæverne:

G.W. Hexerie

G.W. Colombine

G.W. Hyacinthe

G.W. Lucilia

UGE 4:

24/10-2018:

Hvalpene er i dag tre uger gamle og tager hul på deres 4. leveuge.

Det har været et utrolig smukt efterårsvejr i dag, det nød både de voksne whipper og jeg. På boldbanerne var der helt vindstille og masser af sol, det var så lunt, at det slet ikke var til at forstå kalenderen siger slutningen af oktober.

Cala er i rigtig fin kondition, når man tager i betragtning, at det un er 3 uger siden hun har født og at hun bruger en stor del af døgnet liggende med de små.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og som vi tidligere har erfaret, er det rigtig svært i denne alder. Hvalpene er ikke sikre nok på benene til at stå og har for meget krudt i numsen til at ligge. Det taget i betragtning synes jeg vi fik taget fine billeder.

Aske og Benedicte kiggede forbi til aftensmad, det var som altid hyggeligt.

25/10-2018: 

En dag, hvor jeg har været lidt rundt på gulvet, min computer har drillet ud over det vanlige og er der noget jeg ikke har brug for, når der skal tages og redigeres billeder på daglig basis, så er det computerproblemer. Den arter sig rimeligt nu, så jeg krydser fingre for at det holder.

Hvalpene trives, alle kan nu både kravle ind og ud af kassen og de er så småt begyndt at søge væk fra deres liggested, når de skal tisse.

Nogle gange bliver det på tæpperne lige udenfor kassen, men de skobakker jeg har sat med sugende underlag i, bliver også brugt, dejligt, for det sparer en del vask.

 Som det også kan ses på billederne leger hvalpene en del med hinanden nu og de søger også bevidst mod legetøjet.

Jeg skal arbejde i morgen, men heldigvis har Anna, der er kommende ejer til en af de to hanner, tilbudt at være "babysitter", det er skønt at kunne tage på arbejde og vide, at hvalpene er i de bedste hænder.

27/10-2018: 

Så er der opdateringer igen. Min gamle computer er næsten stået helt af, billeder kan den i hvert fald slet ikke håndtere mere, så der var ingen vej uden om, at skulle investere i en ny.

Hvalpene trives og vokser. De har i dag fået deres første måltid, som Cala ikke har leveret. Opblødt hvalpefoder iblandet råt hakket oksekød. Det gled ned i større eller mindre mængder hos alle.

Tidligere har jeg startet med fast føde den dag hvalpene blev 3 uger, denne så nogle dage senere og har mor mælk nok, vil jeg nok gøre det samme fremover. Hvalpene her var meget bedre til at styre benene og "spise pænt" end tidligere kuld har været, de virker klar på en anden måde.

28/10-2018: 

En dejlig søndag med besøg af Mette og Simon, der om en måneds tid skal dele hjem med en af tæverne.

Da det som oftest også er søndag jeg klipper og sliber kløer på whipperne, var det oplagt lige at demonstrere, hvordan jeg gør og også få en snak om vigtigheden af, at kløerne klippes regelmæssigt. Det ser heldigvis ud til at de fleste af kløerne på hvalpen bliver forbliver lyse. Det er alt andet lige lettere at se, hvor langt der kan klippes på lyse end på mørke kløer.

gså i dag har hvalpene fået et enkelt måltid opblødt hvalpefoder, denne gang blandet med lidt torskerogn. Det kunne de også lide, et par af hvalpene kom senere på dagen, også hen og smagte på Calas aftensmad.

I morgen får de to måltider hvalpefoder og hen over ugen øger jeg antallet til ialt fire.

Vejret i dag har været ret vinterligt, der lå et tyndt lag sne på terrassen i morges, det skulle heldigvis blive mildere igen i løbet af et par dage. For min skyld må vinteren gerne vente længe med at komme for alvor.

Det er fortsat en fint og jævnt kuld, vægten ligger nu mellem 1785 og 1955 gram, temperamentsmæssigt virker kuldet også harmonisk

29/10-2018: 

En stille mandag, hvor hundene og jeg bortset fra en runde på boldbanerne har været hjemme. Der er blevet fejet terrasse for blade (årstidens evighedsarbejde), men når de små om en ugs tid begynder at komme ud, er det nemmere at finde de små lorte og få dem samlet op, når der ikke ligger bunker af blade.

Der er virkelig gang i hvalpene, når de er vågne, de leger med legetøj og slås med hinanden, der er også kommet mere lyd på dem de seneste dage og det er tydligt, at flere nu også kan høre.

Det er blevet til to måltider hvalpefoder i dag, i formiddags iblandet torskerogn og her til aften med lidt hakket kalvekød i. Begge dele gled ned hos alle.

29/10-2018: 

En ret rolig dag. Jeg er blevet færdig med at sy hvalpedækkener og har lavet så mange, at der også er til næste kuld, det samme med halsbånd. Jeg har også fået hentet ormekur hos dyrlægen, hvalpene skal behandles, når de er 5 og 8 uger gamle +/- et par dage.

Der er meget gang i hvalpene når de er vågne og de er ikke altid lige søde ved hinanden, det kan høres, når de bider for hårdt i deres søskende med de små, sylespidse mælketænder. Cala skiller blidt, men bestemt hvalpe, der slås for vildt.

Bianchi er fortsat en fantastisk moster, hun nusser og leger med hvalpene og det virker som om Cala sætter pris på hendes hjælp. Ghini tager lige en runde blandt hvalpene nogle gange om dagen og tjekker at alt er som det skal være, men hun er ikke til megen hjælp.

Deres personligheder udvikles dag for dag og selv om det er et meget homogent kuld, er de absolut ikke ens.

I morgen eftermiddag skal Thor og jeg tage ugebilleder, jeg er spændt på om vi kan få rimelige billeder, hvor de står på benene.

UGE 5:

31/10-2018:

Hvalpene er i dag fire uger gamle og tager hul på deres 5. leveuge.

Det betyder også, at halvdelen af den tid de skal tilbringe hos os næsten er gået, jeg synes det er uforståeligt, tiden flyver bare afsted.

Thor og jeg har fået taget individuelle billeder og lad os bare indrømme, det har vi gjort bedre. Viltre hvalpe, der i hvert fald ikke vil stå og et lidt vakkelvornt bord, det er ikke den bedste kombi. Nyt trimmebord er bestilt, så kan bordet i hvert fald ikke bruges som undskyldning i næste uge.

I morgen er det arbejdsdag for mit vedkommende. Igen er Anna så sød at træde til som "babysitter". Jeg håber Thor tager lidt billeder. 

01/11-2018:

Blot et par hurtige midnatsbilleder, nu her hvor datoen allerede siger den 2. november. Jeg er næsten lige kommet fra arbejde og Thor kunne ikke helt få lys og kamerainstillinger til at gå op i en højere enhed i dag, så han har ikke taget ret mange.

 

02/11-2018:

En rigtig dejlig og begivenhedsrig fredag. Vejret har været dejligt mildt, så hvalpene kom for første gang udendørs i carporten, de var rigtig dygtige og fik tisset alle 6. 

Alle var undersøgende og lidt forsigtige, det er en stor verden, der pludselig åbner sig, når man ikke er mere end 4 uger gammel.

Lidt senere på dagen kom først Annette fra Sverige, hun bliver her weekenden over og kort efter dukkede Dorthe op med sine 3 dejlige whippets, Far Ludvig, hans søn Bertram og den fine ældre herre Hugo. Senere dukkede også Dorthes mand Michal op.

Vi startede med at gå en tur på boldbanerne med alle 6 whippets og hvor er det fantastisk at opleve, hvor nemt de omgåes hinanden. Godt nok havde Ludvig ikke glemt sit sidste møde med Cala og var meget fikseret på hendes bagdel, men det stoppede, da vi alle kom indendørs.

Ludvig fik hilst på sine børn og lignede en, der tænkte "de ser da meget søde ud, bare vi ikke skal have dem med hjem!"

Cala har fået meget fine barselsgaver af Dorthe og Ludvig, en lækker cavebed, en tøjwhippet "Wendy" og der er også fine poser med bamser og godbidder til "børnene", som de får med, når de flytter hjemmefra.

03/11-2018:

En dejlig lørdag med besøg til hvalpene, først af Rikke med familie, der skal have en lillesøster til Vilde, senere af Anna og Nicklas, der skal bo sammen med en af hannerne. Annas søster Ena var med også, hun skal være hundepasser i ny og næ.

Hvalpene er nu i carporten, hver gang de vågner og når de har spist, de er rigtig dygtige til at gøre sig rene ude. Vægten ligger mellem 2200 og 2400 gram nu.

04/11-2018:

En ret stille søndag. Annette satte over middag kursen mod Sverige igen. Først havde vi dog lige nået lidt planteindkøb i Randers, når Annette er her på besøg, står den ikke på meget andet end snak om hund og have.

Hvalpene er bleve ret gode til at holde "fest" om natten, de seneste to nætter har de været vågne med ca. 2 timers mellemrum og efter de har været ude at tisse, har de leget en halv times tid, inden de igen har lagt sig til at sove.Det er ikke helt populært, hverken hos de voksne whipper eller mig.

Jeg har fået "advaret" de af hvalpekøberne, som har planlagt at komme på besøg  midt i måneden om, at jeg kan blive nødt til at aflyse eller flytte et besøg. Bianchi er kommet i løbetid og når progesterontest mv. viser at hun har ægløsning, skal jeg en tur til Sjælland og have hende parret. Det er en af de ting, som ikke kan udsættes, men kræver handling nu og her.

I morgen har jeg arbejdsdag, Lars er hjemme og passer de firbenede

05/11-2018:

Sent hjemme fra arbejde, så blot et par hurtige godnat billeder

06/11-2018:

Hvalpene og jeg sov længe i dag, det var dejligt og de var kun vågne to gange i nat, håber det er den nye stil, i hvert fald for et par nætter.

Vejret har været gråt, men mildt, så hvalpene har været en tur på terrassen for første gang. Det tog de i stiv pote, så jeg tror ikke det varer længe før de også går på opdagelse på græsset.

Jeg plejer at klippe kløer på en hvalp eller to hver dag, men har sprunget over nogle dage, så jeg klippede på både voksne whipper og alle hvalpene i dag, ialt 160 kløer er klippet på en halv times tid. Det giver en vis rutine, med så mange hunde i huset.

Hvalpene har også fået ormekur i dag, nu krydser vi fingre for, at deres afføring ikke er alt for levende i morgen, de har ikke udvist symptomer på orm, men skulle der være nogle, er det godt at få dem taget i opløbet.

UGE 6:

07/11-2018:

Hvalpene er i dag fem uger gamle og tager hul på deres 6. leveuge.

Vi har haft hyggeligt besøg først af Anya og Jens, senere af Aske og Benedicte.

Aske har sat min computer til at downloade min online backup, så jeg har måttet arbejde lidt langsommere med hvalpebillederne her til aften.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, nok de dårligste 5 ugers billeder vi nogensinde har taget, der var ikke meget samarbejde at hente hos de fleste af hvalpene. Det startede ellers fint med, at Erasmus Montanus opførte sig som en garvet udstillingshund på bordet, men det eksempel mente hans søskende ikke, at de behøvede at følge.

De opførte sig mere som en sæk lopper og hverken godbidder eller pivdyr kunne fange deres opmærksomhed i mere end 5 sekunder ad gangen.

08/11-2018:

Hvalpen har haft hyggeligt besøg, først at Simon og Mette + deres 2 børn, derefter af Anna og Nicklas.

Vejret har været helt utrolig dejligt, så de har også været i haven et par gange og i dag vovede de sig helt ud på græsplænen og rykkede lidt blade af bøgehækken. Hvalpene er også startet på "pottetræning" en diciplin vi tager meget alvorligt. Jeg har omkring 100 potter og krukker, som de kan "hjælpe" med at omplante.

Vægten ligger nu omkring 2500 gram. Dagens menu  har stået på opblødt hvalpefoder, makrel i tomat, torskerogn, hakket oksekød og ikke at forglemme yndlingsretten, som stadig er mor Calas mælk.

09/11-2018:

En dejlig fredag synes jeg, hvalpene ville nok godt have undværet lidt af den. Efter at have haft besøg af nogle af Lars' skolebørn kom der en ID-mærker fra Dansk Kennel Klub forbi og chippede hvalpene. De tog det nu ganske pænt og kun et par stykker brokkede sig højlydt

Over middag fik vi besøg af Gitte, Mads og Ellen, en af de to hanner flytter ind hos familien om 3 uger.

Trods lidt blandet vejr har hvalpene også været i haven, de løber fint ind og ud, når døren står åben.

Jeg skal arbejde både lørdag og søndag, så jeg tør ikke love, at der kommer nye opdateringer før mandag.

10/11-2018:

Hjemme fra arbejde her klokken 23, kører igen klokken 7 i morgen tidligt. Hvalpene var ved at gå til ro, da jeg kom hjem.

Lidt billeder som Lars har taget i dag.

11/11-2018:

Lidt sene søndagsbilleder, alle taget lige før midnat. Hvalpene har været meget aktive i dag, så Lars og Thor har helt glemt at tage billeder i løbet af dagen.

Cala er så småt ved at vænne de små fra, hun lægger sig nu kun 2-3 gange i løbet af dagen, men heldigvis spiser alle godt af det hvalpefoder mv. vi mennesker serverer for dem 4-5 gange i døgnet.

Erasmus Montanus har som den første et enkelt øre, der sidder i de rigtige "whippet-folder". Erfaringsmæssigt lever ørerne deres helt eget liv til efter hvalpene har skiftet tænder, også de voksne whippets har ind imellem ret alternative ørestillinger.

 

12/11-2018:

En dejlig mandag med besøg først af Rebecca, senere af Lars' kollega Eva og hendes mand Bjarne.

Ind imellem har jeg haft hvalpene i haven, det nåede jeg inden det for alvor begyndte at regne, herefter har de kun været i carporten.

Jeg har også været til første tjek hos dyrlægen med Bianchi med henblik på at finde ægløsningstidspunkt og dermed optimalt tidspunkt for parring. Vi skal afsted igen onsdag.  Her nyder vi godt af at det lokale dyrehospital er nogle af landets førende specialister på området:

//frijsenborgvet.dk/smaadyr/hund/reproduktion/brunstkontrol/

Hvalpenes menu i dag, 2 slags hvalpefoder, torskerogn, leverpostej, hakket oksekød og lidt ost

13/11-2018:

En hurtig opdatering.

Simon, kommende ejer til Hexerie kom et smut forbi i formiddags og selv om hvalpene allerede havde været aktive ret længe inden han kom, var de så søde at holde sig vågne lidt længere.

Jeg har takket være nogle meget kreative hvalpe været uden internet det meste af dagen. Det lykkedes de små banditter at finde og  bide internetkablet over. Der var 20 cm, der ikke var ordentligt afskærmet, hele kablet er 20 meter langt, så det er ret godt klaret af de små.

Vægten ligger nu på mellem 2800 og 3000 gram.

De indendørs billeder er taget sidste nat, da hvalpene hold "party" ved 3-tiden. Udendørs er de ret ligeglade med lidt regn og vådt græs, de er efterhånden ret modige og hurtige, når de er ude.

 

UGE 7:

14/11-2018:

Hvalpene er i dag seks uger gamle og tager hul på deres 7. leveuge.

Vi har haft hyggeligt besøg først af Anna og Nicklas, senere af Aske og Benedicte.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder af hvalpene også i denne uge lidt af en udfordring, det er bare ikke dette kulds favoritdiciplin.

Til gengæld er de rigtig dygtige, når det kommer til renlighed, et par af hvalpene hyler ved døren, når de skal ud og vi kan så småt begynde bare at løfte en udendørs, så følger de andre efter.

De er rigtig glade for at komme i haven og har endnu ikke læst bogen om, hvordan en rigtig whippet bør opføre sig. De er komplet ligeglade med lidt regn og vådt græs. De er simpelthen for nysgerrige til at lade sig stoppe af den slags småting.

15/11-2018:

En stille dag med smukt solskinsvejr. 

Bianchi og jeg startede dagen hos dyrlægen og som håbet viste testen, at hun er klar til parring lørdag.

Hvalpene holder fortsat, som jeg, af de stille nætter. De bliver så for mit vedkommende knapt så stille med 6 kreative krokodiller omkring benene, så i dag nuppede vi alle en formiddagslur, da Bianchi og jeg kom retur fra dyrlægen.

Min computer er nu permanent online igen og jeg tror alt ledning er gemt forsvarligt af vejen denne gang.

Dagens menu. To slags hvalpefoder, råt oksekød og kogt torsk. Torsken syntes hvalpene havde en mærkelig konsistens, men da de først fik smagt ordentligt på det, gled det ret hurtigt ned hos alle.

 

16/11-2018:

Endnu en dag med smukt solskinsvejr, dem nyder vi alle. Hvalpene er rigtig glade for at komme i haven. Planter bliver undersøgt, der bliver fræset og leget på både græs og fliser. Årstiden taget i betragtning er vi heldige med vejret og det bliver til mange korte ture i haven hver dag.

Jeg passer på, at ingen ligger for længe på den kolde jord og så snart tempoet går ned hos hvalpene kommer de ind i varmen igen, det er for koldt til længerevarende ophold ude, når man er lille og meget kortpelset.

I morgen kører jeg til Sjælland med Bianchi og kommer ikke hjem før søndag, så med sikkerhed ingen opdateringer af hjemmesiden i morgen, måske jeg når det søndag. Jeg håber selvfølgelig på et par vellykkede parringer med Twist, så vi kan få liv i huset igen i januar.

18/11-2018:

Hjemme igen fra Sjælland, Bianchi og Twist havde to vellykkede parringer, så nu krydser vi fingre. Lars har set efter hvalpene og havde i går besøg af Nina og Mads, der har G.W. Galler (Jello), fra Calas første kuld. I dag har været en stille dag med en masse ture i haven. Jeg har arbejdsdag i morgen og tør ikke love en ny opdatering før tirsdag.

Lidt søndagsbilleder. 

19/11-2018:

Lige et par hurtige godnat billeder. Der var fuld fart på hvalpene, da jeg kom fra arbejde og jeg trængte bare til fem minutters ro og en kop kaffe, så både hvalpe og voksne hunde fik koører, det hyggede de sig meget med.

20/11-2018:

I dag har vejret været ret efterårsagtigt, mørkt og med småregn ind imellem, trods det har hvalpene været i haven ad flere omgange. De bevæger sig nu trygt i alle dele af haven og går også gerne på opdagelse på egen pote.

Vi har også haft et hyggeligt besøg af Simon og Mette, der er kommende ejere til G.W. Hexerie.

UGE 8:

21/11-2018:

Hvalpene er i dag syv uger gamle og tager hul på deres 8. leveuge.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og i dag var det bare en ren fornøjelse, alle hvalpe var trygge på bordet og næsten alle var nemme at få til at stå pænt. De par stykker som ikke helt var med på ideen var dødtrætte, så de er tilgivet.

Det har været køligt men tørt, hvalpene har været rigtig flittige i haven i dag, der er blevet beskåret bøgehæk, gravet i kompostbunken, vedligeholdt huller i græsplænen og så er det blevet til en masse pottetræning.

Lige nu sidder jeg ved computeren, hvalpene leger lystigt og så hører vi fyrværkerilyd på Youtube, det tager alle de firbenede helt roligt.

22/11-2018:

Endnu en dag, hvor hvalpene har tilbragt megen tid i haven, de elsker alle at være ude og har ikke problemer med at holde varmen, så længe de bare er i bevægelse.

Et hyggeligt besøg af et par fra Stautrup, der har kig på whippet som deres første hund. Desværre sov hvalpene, jeg kunne have undt dem, at opleve dem for fuld skrue.

Lars og jeg har haft hvalpene på deres første lille gåtur i snor og med halsbånd, ned for enden af vejen og tilbage igen. Alle var dygtige og nysgerrige. Selvfølgelig synes de halsbånedet irriterer og det er noget underligt noget med den snor, men ingen var trykkede eller bange. Vi tager hvalpene ud to og to, så alt ikke er nyt og fremmed. Ingen billeder fra den del, der er rigeligt at gøre med at styre de små.

Hvalpene vejer nu mellem 3500 og 4000 gram, det er helt på linje med tidligere kuld.

23/11-2018:

En kølig og overskyet fredag, en af de dage, hvor det er rigtig svært at tage gode udendørsbilleder, der er simpelthen for lidt lys, når det er små turbohvalpe, som er motivet.

Vi har været en tur på torvet med de små i snor, de blev båret de 200 meter derop, var afsted parvis og havde enten Cala eller Bianchi med til at give ekstra tryghed, der er mange mennesker og lyde sådan en fredag eftermiddag, men de tog det alle i stiv pote.

Jeg havde forvandlet ærmerne fra en af mine gamle fleecetrøjer til et par små hvalpetrøjer, men det var alligevel for meget af det gode, både at blive iført tøj og komme på udflugt, så turene blev korte og uden trøjer istedet.

Lucilia har som den første, sat ørerne i de helt rigtige folder, elsker den forandring det giver i udtrykket. Glæden kan være kort, ørerne lever deres helt eget liv til efter tandskiftet engang.

24/11-2018:

En kølig lørdag med støvregn, men heldigvis lykkedes det at finde et ophold, hvor Lars og jeg fik sat hvalpene i bur i bilen og så kørte vi de 5 min. op til den børnehave, hvor han engang arbejdede.

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi tager vores hvalpekuld på den lille udflugt. Legepladsen har mange spændende ting at undersøge og så er den forsvarligt indhegnet, så de små ikke kan slippe væk. Som sædvanligt var hvalpene begejstrede for legepladsen, men knap så imponerede over køreturen. 

25/11-2018:

En stille søndag, hvor vi har været hjemme hele dagen.

Hvalpene har været i haven mange gange og har fået små stykker kødboller som fodersøg på terrassen, de har også fået tyggepinde omviklet med tørret lakseskind, begge dele vakte begejstring hos alle.

I eftermiddags havde vi besøg af Lone med whipperne Saga og Yota, Saga er helsøster til Cala og minder helt utrolig meget om Ghini i sin adfærd.

Saga gad i hvert fald ikke de små bidende krokodiller og skyndte sig at hoppe op på en spisebordsstol, Yota konstaterede bare at de var her og løb så ind i stuen og hoppede op i en lænestol, hvor hun kunne følge med i, hvad der skete ude på vejen.

I morgen har jeg arbejdsdag, Anna kommer og er "babysitter", det er dejligt, for så er hvalpene i gode hænder. Jeg når muligvis ingen opdatering. Jeg skal tidligt op tirsdag og have hvalpene til dyrlægen. De skal vaccineres og have lavet sundhedstjek, så det er på plads inden de første rejser på torsdag.

27/11-2018:

En for hvalpene begivenhedsrig dag. Formiddagen gik med at køre frem og tilbage til dyrlægen og få vaccineret hvalpene, samt lavet sunhedstjek.

Det der med at køre bil, er ikke det store hit, mest fordi hvalpene synes det er ganske forfærdeligt, at de får begrænset deres aktionsradius til et stort bur. Jeg er ret sikker på, at nogle af hvalpen kommer til at underholde deres nye ejere med "skønsang" på hjemturen, men hen ad vejen skal de nu nok få det lært. Positivt, ingen af hvalpene var køresyge.

Hos dyrlægen var alle dygtige. Ikke en af hvalpene peb, da de blev vaccineret og alle ville gerne undersøge tingene på Hanne dyrlæges bord. Det er altid dejligt at komme på klinikken med et kuld hvalpe, både sekretærer og klinikassistenter vil gerne nusse og snakke med hvalpene, de er alle meget begejstrede for whippets, en har racen selv, en anden overvejer.

Over middag kom Rebecca et smut forbi, det var som altid hyggeligt, hvalpene sov en del af tiden, men vi havde em også en tur i haven til lidt leg.

I morgen skal Thor og jeg have taget sidste omgang ugebilleder, det er lidt uforståeligt, at hvalpene er 8 uger gamle i morgen og at de første rejser i overmorgen

UGE 9:

28/11-2018:

Hvalpene er i dag otte uger gamle og tager hul på deres 9. leveuge.

Det betyder også, at de nu er klar til at flyve fra reden, Ciah (G.W. Colombine ) og Freddie (G.W. Jean de France ) flytter i morgen til henholdsvis Ringe og Aarhus.

Lua (G.W. Hyacinthe) bliver hentet på lørdag og skal bo i Næstved sammen med halvsøster Vilde.

Zola (G.W. Lucilia) sætter kurs mod Dokkedal søndag her kommer hun til at dele sofa med kusine Ayla og Lima som er en dansk svensk gårdhund.

Mandag flytter G.W. Hexerie til Stavtrup. Sidste hvalp, Murphy, flytter i løbet af næste uge, det er endnu uklart hvornår, hans kommende bofælle, en Rhodesian Ridgeback har været så uheldig at få kennelhoste og han skal lige være rask, før Murphy flytter ind.

Thor og jeg har fået taget de sidste ugebilleder, det gik forbløffende let. Vi tog også lige et par billeder af Cala, hun er næsten i samme kondition nu, som før hun blev drægtig, utroligt så hurtigt det går.

Jeg har fået pakket hvalpenes "kufferter" og printet kontrakter mv. 

Vi har stort set holdt os på matriklen i dag, det har været virkelig koldt og det har blæst rigtig meget. Hvalpene havde stor fornøjelse af at løbe efter flyvende blade på terassen. Vores have ligger godt i læ, så det havde de ikke oplevet tidligere.

De kommende dage, kommer der lidt sporadiske opdateringer, og når sidste hvalp er rejst, er det slut i denne ombæring og så vil jeg glæde mig til at modtage lidt nyt om hvalpenes liv i deres blivende hjem.

30/11-2018:

Det er godt et døgn siden Murphy og Ciah rejste og de har begge klaret flytningen fint. Sovet den første nat og været nysgerrige på deres nye omgivelser.

Der vil gå nogle dage, før de falder rigtigt til og de første dage i nyt hjem vil hvalpene ind imellem vise at de er lidt utrygge eller at det hele føles lidt overvældende. Det er helt naturligt og forventeligt.

De 4 der endnu er tilbage her, har absolut ikke kedet sig. De har været på en lille gåtur i snor, vejret var mildt og vindstille, så det var oplagt, lige at øve det der med snor og halsbånd lidt mere.

Herhjemme har de haft matematikundervisning. Dagens opgave, at undersøge hvor mange meter papir en rulle toiletpapir indeholder og derefter dele papiret i flest mulige stykker.

Der er lavet pottetræning og så har de leget med Cala og Bianchi. Cala har vænnet hvalpene helt fra for mere end en uge siden og det betyder, at de nu ser andet end mælkebaren, når hun er sammen med dem, så der bliver leget meget og opdraget samtidigt. 

Cala havde en tom paprulle som Murphy var meget interesseret i, men hun knurrede dybt, hver gang han forsøgte at stjæle den, det lykkedes ham at stjæle et stykke, da Cala blev afledt af en af de andre hvalpe. Jeg kan bruge timer på at iagttage den kommunikation hvalpene og de voksne har indbyrdes.

I weekenden skal jeg arbejde, men Lars sørger for at Lua og Zola bliver sendt godt afsted med deres nye familier.

 

Lenes barnebarn Ida med Gurli

Lenes barnebarn Ida med Gurli

05/12-2018:

Lige en sidste opdatering i dette kulds dagbog.

Hexerie og Erasmus (Murphy) flyttede som de sidste i mandags.

Jeg har fået tilbagemeldinger fra alle 6 familier, at hjemtur og første døgn i nyt hjem er gået fint. 

Vi vil ønske jer held og lykke med de nye familiemedlemmer, vi håber de små krokodiller vil give jer mange glæder i årene fremover og vi ser frem til at følge lidt med på sidelinjen.

I mandags hvor de sidste hvalpe rejste, får jeg en julehilsen i min indbakke fra Lene, som ejer Calas helsøster Gurli og jeg vil slutte med Lenes beskrivelse af hende. Jeg håber jeres små kommer til at udvikle sig til lige så smukke væsener.

"Gurli er den blideste, sødeste, mest elskelige hund, man kan ønske sig. Man siger altid, ja-ja, en hund er hund og ikke et menneske, men Gurli er altså fra allerøverste hylde. Jeg elsker hende og føler mig utrolig taknemmelig over at hun fik lov at bo hos mig.
Jeg sender jer alle de bedste ønsker"

Del siden