Nogle gange undres man, alle hvalpe om en skål, lige bag dem stod endnu en fyldt skål, den blev tømt efterfølgende

UGE 7

17/12-2021:

I dag er hvalpene seks uger gamle og går ind i deres 7. leveuge.

Hvalpene har været udendørs flere gange og jeg har fundet ud af, at den nemmeste måde at få dem ud på er, at tage en af metalfoderskålende, komme lidt hvalpefoder i og banke på den. De har lært nu, at den lyd betyder mad og kommer alle stormende efter mig.

Det er også med at holde sig til for Tilla har vist lukket mælkebaren for denne omgang. Hvalpene har ikke fået lov til at die siden i går og hun virker fast besluttet på, at det nu er tid for juleferie, så må vi andre klare det meste af arbejdet. Hun holder dog øje med, at vi behandler de små ordentligt og kommer stormende, hvis hun synes Daisy er for voldsom.

Anna var igen på pletten og hjalp med ugebilleder, det var rigtig dejligt og i dag var Nicklas med også. Det er altid hyggeligt at have besøg af de to. Som vanligt opførte nogle af hvalpene sig som små stjerner på bordet, mens andre havde en attitude, der tydeligt viste, at det altså ikke lige var det, de havde lyst til i dag.

Jeg har også fået vejet hvalpene, alle vokser fortsat jævnt og pænt. Vægten ligger mellem 2515 og 2805 gram., Det er ikke et stort spring fra mindst til størst.

Den kommende uge når jeg kun ganske få opdateringer her på siden. Jeg har arbejdsweekend og yderligere 2 arbejdsdage i næste uge + der lige kommer en juleaften på tværs også.

Der bliver derfor ingen ugebilledr fredag, men Anna og Nicklas kommer 1.juledag til frokost og så får vi forhåbentlig taget billeder der, som så kommer på hjemmesiden i løbet af en dag eller to.

  • Uretfærdigt, at man ikke må komme ind til de voksne.

Vi spiser fortsat af samme skål, selv om der er to.

20/12-2021:

En smuk, men kølig dag, frosten slap slet ikke sit tag i græsset, selvom solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.

Heldigvis er hvalpene nu så motorisk stærke, at de godt kan komme udendørs i kortere tidsrum, selv om det er koldt og i dag har de været ude i 4 x 6-10 minutter. De er nysgerrige og bevæger sig lidt længere væk fra hoveddøren end for få dage siden.

Indendørs er de med, hvor der sker noget. De er flittige "hjælpere" og i dag har de været i gang med både gulvvask, støvsugning og tømning af opvaskemaskine...

I morgen har både Lars og jeg arbejdsdag, så Jannie og Simon kommer og passer menageriet. Jannie har jeg kendt i mere end 30 år, vi mødtes til hundetræning i sin tid og om et par uger flytter en af tæverne ind hos hende. 

Lidt billeder fra dagen.

 

22/12-2021:

En travl dag, som er gået med lidt juleforberedelser, den sædvanlige omgang rengøring efter hvalpene, små ture udendørs med både de små og store.

Der dukkede også lige lidt uventet rengøring op, da en af hvalpene havde fået placeret en lort under legeteltet i køkkenet og efterfølgende tror jeg alle hvalpene har været i teltet og hoppe rundt, sådan så i hvert fald både køkkengulvet og bunden af teltet ud. Jeg opdagede det, da støvsugermundstykket trak brune striber efter sig, da jeg ville støvsuge under teltet. Et af de øjeblikke, hvor man spørger sig selv, hvad det fantastiske i at opdrætte er....

Det er heldigvis hurtigt glemt, når et par glade logrende hvalpe få minutter efter kommer springende i favnen af en.

De store må finde sig i, at der pt. er dage, hvor de ikke får helt så megen aktivering som vanligt, men de har jo også travlt med hvalpene, så det mærkes ikke på dem.

I eftermiddags kom Knud, Elisabeth og deres to børnebørn et smut forbi.

Jeg fik taget lidt billeder også og de kommer her

22/12-2021