UGE 5

03/12-2021:

Hvalpene er i dag fire uger gamle og tager hul på deres 5. leveuge.

Jeg synes de første 4 uger er gået utrolig stærkt og alligevel føles det som om de har været her meget længere, det er en meget intens tid når der er hvalpe i huset, det går så ufattelig stærkt med deres udvikling, at det næsten ikke er til at fatte.

Jeg vejer ikke hvalpene hver dag længere, alle er i god trivsel, vokser som de skal og har stabile maver. Jeg vejede dem dog i dag og vægten ligger ca. mellem 15 og 1600 gram

De får nu ca. 4 måltider fast føde i døgnet, alle spiser godt. De er ikke kræsne, men kan de selv bestemme, vil de hellere have hakket oksekød blandet i deres foder end torskerogn, det fandt jeg ud af i dag, da de fik valgmuligheden. 

Vi har fået taget ugebilleder i dag. Anna var så sød at komme og hjælpe, senere på eftermiddagen dukkede Thor også op, så med begges indsats lykkedes det at få rimelige billeder.

Det er ikke nemt at få hvalpene til at stå pænt på nuværende tidspunkt, de har stadig "gummiben" og nogle er helt bevidste om, at de er højt oppe, når de er på bordet. Vi træner det stille og roligt, de har kun lige taget hul på livet, de har masser af tid til at lære den diciplin

04/12-2021:

En hyggelig lørdag med besøg.

Først af Dorte og Stephan, der om en lille måned bliver ejere af en af de små hanner, i forvejen har de Holger, bror til Bianchi. Det bliver spændende, hvad Holger siger til at få en "lillebror", men jeg er nu sikker på, at de to nok skal få megen glæde af hinanden.

Det er altid en glæde at skulle sende en hvalp, til et hjem der i forvejen huser en whippet, og ekstra stor glæde når denne stammer herfra og man allerde ved, at det er et super whippethjem.

Her til eftermiddag dukkede Jon og Steven op, dels for at se hvalpene men også for at vi kunne fejre Stevens fødselsdag. 

Så det er ikke blevet til så mange billeder af vågne hvalpe, men de er nu også ret kære, når de sover.

05/12-2021:

En dejlig 2. søndag i advent, med besøg af Gitte og Mads, der bliver ejere af en af hannerne om ikke så mange uger.

I forvejen har de Murphy (G.W. Erasmus Montanus) fra Calas 2. kuld, som Gitte træner og konkurrerer i rally-lydighed med. Jeg forventer ikke at hvalpene i dette kuld har samme "arbejdsmotor", men måske et stærkere jagtinstinkt, tiden må vise om jeg får ret.

Jeg troede egentlig slet ikke at oldemor Ghini, gad hvalpe længere, hun hilste ikke på mig en uge efter, at jeg havde båret kassen med de små nyfødte hvalpe ind i huset, men det seneste døgn har hun af flere omgange lagt sig i kurven og inspiceret og iagttaget de små, så måske har hun alligevel også tænkt sig at oplære dette kuld i hvordan en ægte diva opfører sig.

Der kommer en pæn stak billeder her under. Jeg har arbejdsdag i morgen, så næste opdatering bliver tirsdag.

07/12-2021:

En effektiv tirsdag. Jeg har fået dækket ledninger og andet farligt af i stuen og ryddet, så hvalpene kan flytte i køkken + spiseafdeling i stuen, en af de kommende dage.De er meget nysgerrige nu og bevæger sig alle ud af hvalpeværelset, når de er vågne.

Både Bianchi, Daisy og Ghini får i højere grad lov til at være med omkring hvalpene, men Tilla er aldrig længere væk, end at hun kan gribe ind, hvis hun synes de små skal have fred.

Tilla begynder også så småt at skrue ned for servicen i mælkebaren, hun giver dem fortsat lov til at die, men ikke ubegrænset længere. Det er helt OK, for alle spiser godt, når de får serveret hvalpefoder. I dag suppleret med lidt kogt lylling, hakket oksekød og revet ost.

08/12-2021:

Endnu  en dag, hvor en del praktiske opgaver er klaret.

Jeg har fået sat hegn op, så der nu er en lille indhegning, der dækker begge dørene mod gårdspladsen, håber jo det bliver så mildt i løbet af den kommende uge, at hvalpene kan komme lidt ud og efter mørkets frembrud, vil jeg gerne sikre, at de ikke kan komme ret langt væk.

Hvalpenes ting er nu flyttet i køkkenet, hvalpene er dog ikke helt fulgt med. De er absolut ikke enige med mig i, at de skal flytte, så jeg bærer dem ned i køkkenet, når de skal have mad og de spæner tilbage til soveværelset (deres nye foretrukne rum) lige så hurtigt som jeg får sat dem ned. Lukker jeg dør eller låger hyler de som besatte og så kommer mor Tilla og redder dem, ved at åbne døren igen. Vi keder os ikke her på matriklen...

Pt. (kl. 21.20) ligger de dog alle ni i kurven i køkkenet, jeg bar dem ned, da de næsten var faldet i søvn og de har ikke flyttet sig, men sover sødeligt, så måske er der håb.

Jeg har kun fået taget ganske få billeder i dag, jeg skal lige have fundet de rette kamera indstillinger til de nye lysforhold og så langt kom jeg ikke i dag.

09/12-2021:

En rolig dag. De små, stædige vilddyr har overgivet sig og accepterer, at det nu er i køkkenet de har deres primære tilholdssted og at dømme efter deres humør, er det vist ikke så tosset endda.

Det blev til lidt flere billeder i dag, de kommer her.

10/12-2021:

En hyggelig fredag, først med besøg af Lars' skoleklasse, der i dag talte 7 drenge i alderen 10-13 år. Det er altid en positiv oplevelse at have børn på besøg og opleve dem sammen med hvalpene, både for 2- og 4-benede.

Senere kom Anna forbi og hjalp med ugebilleder og som altid er nogle bare mere samarbejdsvillige end andre.

Jeg har ikke fået taget yderligere billeder i dag og der forestår et par timer foran computeren med at gennemgå og beskære ugebillederne, så jeg tør ikke love, at de kommer på hjemmesiden før i morgen, lørdag.