UGE 3

19/11-2021:

Hvalpene er i dag to uger gamle og tager hul på deres 3. leveuge.

Flertallet har åbnet øjnene eller er godt på vej, de sidste følger sikkert efter de kommende dage.

Jeg har ikke så stabil hjælp til ugebilleder som tidligere, da Thor har travlt med både arbejde, kæreste og rejse (hvis corona tillader det). I dag forsøgte jeg mig alene med lidt hovedbilleder, de er lagt ind på siden "Hvalpene enkeltvis"

Der kommer for alvor turbo på hvalpenes udvikling den kommende tid og i løbet af næste uge begynder vi også så småt at introducere opblødt hvalpefoder og lidt råt oksekød for dem.

Billederne herunder er både fra i går og i dag, Anna var så sød at tage nogle i går, da hun var hvalpepasser.

19/11-2021

19/11-2021

19/11-2021

20/11-2021:

Alle hvalpe har nu mere eller mindre åbne øjne og de bevæger sig alle mere rundt i kassen nu,jeg tror ikke det varer mange dage, før de er på gulvet.

Tilla har fået en gave i dag. En af Lars' elever, har købt en træske til hende i Den Gamle By, så nu behøver hun ikke få mad på snuden. Tilla kan sagtens finde ud af at spise af den og siger tak.

Tilla er fortsat meget omkring hvalpene og vil helst have dem for sig selv. Vi to-benede i husstanden får lov til at skifte tæpper og veje hvalpene, men bliver nøje overvåget. Tilla vil dog gerne med ud og gå på matriklen nogle gange om dagen.

Vi holder fortsat den firbenede familie på afstand

21/11-2021:

Et lidt uroligt døgn, Tilla var vågen rigtig mange gange i nat og ville ud, hun har generelt været lidt rastløs det seneste døgn, jeg tror det er fordi hun har øget produktionen af mælk, de små tager nemlig mere på nu end for få dage siden.

Heldigvis er hun ved at være sig selv igen her til aften.

Vi har sat den store, bløde hvalpekasse i forlængelse af den hun og hvalpene hidtil har brugt og det ser ud til at bekomme hende vel, de står så tæt, at hvalpene sagtens kan finde ud af, at kravle fra den ene til den anden.

De små trives og vokser og er helt upåvirkede af deres mors opførsel, de er så småt begyndt at bide lidt i hinanden, når de er vågne, men de kører ikke ret langt på literen og dejser hurtigt omkuld igen.

Jeg har arbejdsdag i morgen, så ingen ny opdatering før tirsdag, Lars har fridag og tager sig af de firbenede.

21/11-2021

21/11-2021

21/11-2021

21/11-2021

23/11-2021:

Utroligt så hurtigt hvalpene udvikles i denne alder, jeg ser det tydligt, når jeg har været på arbejde og væk i 16 timer. I går da jeg kom hjem havde alle fuldt åbne øjne og stavrede på 4 ben rundt i kassen, de kan også uden problemer kravle ud af kassen op igen kniber lidt, men det kommer med garanti i løbet af et par dage.

Tilla er heldigvis sig selv igen, med den ro, der er et af hendes fineste karaktertræk. Til gengæld skal jeg vænne mig til at hun ikke har samme madglæde som Bianchi, som mindst er lige så glad for mad som en sulten labrador. Tilla skal der kræses lidt mere for. Hun vil gerne have hvalpefoderet opblødt og blandet med lidt tynd havregrød, æggeblommer og piskefløde.

Normalt elsker hun råt kød, det vrænger hun kraftigt på næsen af nu, men vil gerne have let stegt oksekød, fisk og kyllingelever, hun foretrækker også vådfoder fra Platinum, deres tørfoder, som hun normalt spiser med glæde, gider hun slet ikke pt.

Hun foretrækker også modermælkserstatning til hvalpe frem for vand.

Lidt billeder fra dagen

23/11-2021

23/11-2021

23/11-2021

23/11-2021

24/11-2021:

En hurtig opdatering. Jeg har brugt dagen på at få ordnet en del af de praktiske ting i huset/ude, som jeg ikke har nået de seneste uger, så nu trænger jeg til at slappe af et par timer inden det er sengetid

De fleste af hvalpene kravler nu både ud af og op i kassen, nogle stykker har hjørnetænder, som er brudt igennem. 

Et par stykker har smagt på Tillas mad, jeg tænker jeg prøver at give dem lidt opblødt hvalpefoder i morgen.

Thor og jeg vil prøve om vi kan tage individuelle billeder i morgen, han er sent hjemme, så måske er det for mørkt, men den server som hjemmesiden ligger på skal vedligeholdes, så fra fredag til mandag kan jeg ikke opdatere hjemmesiden, derfor prøver vi i morgen med billeder og lykkes det ikke, må det blive i næste uge.

25/11-2021:

I dag har de små fået deres første måltid, som Tilla ikke har leveret.

Opblødt hvalpefoder tilsat lidt modermælkserstatning. Alle fik smagt på maden, nogle skulle have lidt hjælp, mens andre straks vidste, hvordan man griber den slags an.  Nu hvor de alle er så gode til at se kære ud, kan vi bruge de næste dage på at træne bordskik, for den kniber det lidt med....

Thor og jeg fik taget individuelle billeder de er lagt på siden her: Hvalpene enkeltvis

Det varer nogle dage før jeg opdaterer igen, dels skal jeg arbejde hele weekenden, dels skal hjemmesiden over på en anden server og er lukket for redigering. Håber det kan lade sig gøre igen fra mandag eller tirsdag