UGE 1

6/11-2021:

I går, den 5/11 kom Tilla og Mulens hvalpe til verden

Ikke to fødsler er ens og ikke alle fødsler forløber uden bump på vejen.
Tilla er blevet mor til 9 små levende vidundere, 6 hanner og 3 tæver, alle brindlede med hvide aftegninger som hende selv (mere eller mindre mørke)
 
Fødslen endte med et kejsersnit efter lang tids opblokning og ingen presseveer. En skanning hos dyrlægen viste hurtigt, at der lå en død hvalp midt blandt de andre.
 
Moderkagen fra denne havde derfor ikke løsnet sig, hvilket var årsagen til de manglende veer.
Mor og børn har det godt, Tilla er trods det, at hun er lidt omtåget efter narkosen, en fantastisk mor, hun har ikke i to sekunder været i tvivl om, hvordan hun skulle tage sig af de små.
 
Det første døgn er gået fint, hvalpene er alle livlige og spiser ivrigt. Jeg fik vejet dem tidligere på dagen, det nåede jeg ikke i går da vi kom fra dyrlægen, vægten ligger mellem 315 og 360 gram, så et meget fint og jævnt kuld.
Tilla har det også fint, hendes syning ser pæn ud, hun har ingen feber og har god appetit
 
Endnu har jeg ikke fået taget individuelle billeder, Tilla er som sin egen mor Bianchi, meget obs på de små og mener bestemt ikke at vi to-benede skal pille for meget ved dem, så det må vente. Jeg har dog taget nogle ikke helt skarpe hovedbilleder, så dem må i nøjes med i første omgang.
 
Jeg vil som vanligt prøve at opdatere næsten dagligt, men der vil være dage, hvor jeg ikke når det pga. arbejde eller andet.
  • Han 1

  • Han 2

  • Han 3

  • Han 4

  • Han 5

  • Han 6

  • Tæve 1

  • Tæve 2

  • Tæve 3

7/11-2021:

Efter en lidt urolig nat, hvor Tilla havde svært ved at falde helt til ro, ånder alt nu fred og idyl.

Vi har skiftet hvalpekassen ud med en, der er en del mindre, det passer Tilla bedst, at hun kan have sine hvalpe tæt omkring sig og at de ikke kan kravle for langt væk.

Alle hvalpene trives som de skal, de har alle taget på siden i går, mellem 20 og 40 gram, det er meget fint for to dage gamle hvalpe.

Lidt billeder fra dagen her under.

8/11-2021:

Et roligt døgn i hvalpekurven, Tilla slapper helt af nu og det er tydeligt, at hun nu har fået hvilet helt ud efter fødslen.

Servicen på "barselsstuen" er selvfølgelig helt i top, der bliver lagt rene tæpper i kassen flere gange dagligt og Tilla får serveret enten havresuppe med æggeblommer, laktosefri fløde og lidt sukker eller opblødt hvalpefoder med iblandet oksekød, vådfoder eller andet lækkert.

Det serveres selvfølgelig på "sengen", de gange Tilla ønsker det.

Hvalpen trives som de skal og vokser helt efter bogen.

9/11-2021:

Endnu roligt døgn, præcist som det skal være på dette tidspunkt i hvalpenes liv. De skal bare koncentrere sig om at spise og sove, der skal helst ikke være for meget uro i kassen.

Tillas operationssår heler fint og hendes mave er helt i orden nu efter et par dage med lidt blød mave. Det er dejligt, Bianchi Tillas mor, havde ved begge sine kuld, flere uger hvor hun døjede med tynd mave, pga af de store omstillinger kroppen skal igennem med både fødselen og produktion af mælk.

Jeg lægger lidt flere billeder ind i dag. Jeg har arbejdsdag i morgen og når derfor ikke at opdatere med nye, Lars er hjemme og holder styr på menageriet. 

Det er muligt at jeg på et tidspunkt er nødt til at slette lidt i billederne fra de første uger, for at få plads til nye, men den tid, den sorg, foreløbigt er der ingen pladsproblemer.

11/11-2021:

Så fik vi endelig lov til at tage lidt billeder af hvalpene enkeltvis.

Du finder dem her: Hvalpene enkeltvis - www.galanta.dk

Tilla er mor med meget stort M og de tidligere dage har jeg allernådigst fået lov til at veje hvalpen, når vægten stod ved siden af hvalpekassen, i dag lå hun afslappet i kassen og iagttog, at Thor og jeg flyttede rundt på og løftede hvalpene.

Jeg har også været en tur i Hammel og har købt en ny og større plastickurv, den blev straks accepteret af Tilla og jeg tror hun nyder, at der er lidt mere plads i den, end i den gamle

Hvalpene vokser og trives fortsat som de skal.