31/10-2021
 
Tilla er nu 8 uger drægtig.
 
Den sidste oktoberdag og Tilla går ind i sin sidste drægtighedsuge, hun vejer nu 19 kg. mod normalt 14,6 og de ekstra kilo sidder ikke på sidebenene.
 
Heldigvis er hun fortsat ret ubesværet, hviler sig en del, men vil gerne med ud og er der noget interessant i sigte, tager hun sig også en spurt.
 
Hun har fin appetit, men ikke så meget plads i mavesækken, så hun får ca. 5 mindre måltider om dagen, med den kondition hun er i, må hun spise alt det hun orker.
24/10-2021
 
Tilla er nu 7 uger drægtig.
 
Hun er fortsat aktiv og glad, men sover nu mere end hun plejer. Hun har ialt taget 3 kg. på og vejer 17,6 kg, taljemålet siger 61 cm.
 
I går aftes mærkede jeg liv i maven for første gang og det varer nok ikke længe, før man for alvor kan se hvalpene bevæge sig i Tillas mave.
18/10-2021
 
Tilla 6 uger + 1 dag drægtig.
Det regner pænt, så Tilla syntes ikke det var vejr til opstillingsbilleder, men to minutter efter billederne er taget, strøg hun afsted, gravede lidt og stod så med en mus i gabet. Jeg gik ind Tilla kom ½ time senere, regnvejr eller ej, musejagt er vigtigt...
 
Tilla er fortsat aktiv, glad som hun plejer og virker slet ikke besværet. Hun har taget godt et kilo på den seneste uge og lagt adskillige cm. til sit taljemål. Hun vejer nu 16,6 kg, mod normalt 14,4 kg.

10/10-2021

Der er vist ikke så meget at være i tvivl om længere, Tilla er i dag 5 uger henne i sin drægtighed og man kan næsten se fra dag til dag, at hun vokser.

Hendes taljemål er øget fra normalt 41 cm. til nu 48 og hun har taget ca. ½ kg på.

Hendes dievorter er blevet betydeligt større end normalt og hun har lidt klart udflåd ind imellem, det er alt sammen helt efter bogen.

Tilla spiser pænt, men det er tydeligt at hun har lidt kvalme ind imellem og at hun derfor helst vil have små portioner. Tilla er i meget stram kondition og det betyder at hun stort set kan få lov til at spise alt det hun orker, hun skal nemlig helst ikke blive tyndere end hun er nu.

03/10-2021

Der er nu gået knap fire uger siden Tilla blev parret med Mulen og jeg begynder så småt at tro på, at hun er drægtig.

Hos hunde at beregnes fødselsterminen fra ægløsningstidspunktet, når dette er kendt og i dag er det præcis 4 uger siden, at Tilla havde ægløsning.

Hun har den seneste tid været lidt mere kælen end ellers og løber ikke så vildt med søster Daisy.

Tilla begynder også at få lidt mave, det ses ved at hendes underlinje begynder at blive mere flad og hendes taljemål er øget med nogle cm.

08/09-2021:

Endelig kom Tilla i løbetid og de seneste par dage har hun og jeg været en tur i Sverige, hvor det blev til et par vellykkede parringer med dejlige Mulen.

Igen er jeg glad for, at jeg altid vælger at få lavet brunstkontrol på mine tæver. De andre har først haft ægløsning på dag 18-22 i løbetiden, Tilla havde ægløsning allerede på dag 11 i sin.

Går alt efter planen skulle de vellykkede stævnemøder gerne resultere i et kuld lækre hvalpe omkring den 7. november.

Tilla, august 2020

August 2020

Vi planlægger et kuld hvalpe på Tilla (Galanta Whippets Aria Twist) i slutningen af 2021 afhængig af, hvordan hendes løbetider falder.

Far til det kommende kuld bliver Valanti Märk Hur Vår Skugga (Mulen), en smuk blåbrindlet hanhund, som stammer fra samme kennel som Ghini, Tillas mormor.

Mulen er født 25/1-2013 og er en meget velproportioneret hanhund, som er velsignet med et roligt og stabilt sind. Han hører med sin højde på 48 cm. til blandt de mindre hanhunde. Han er Litauisk Junior Champion og er far til flere fine kuld hvalpe, både i sit hjemland Sverige, men også i Norge og Litauen.

Stamtavle på det planlagte kuld kan ses her

  • Tilla, juni 2021

  • Mulen, 2019
    Foto: Cathrin Østertun