UGE 8:

03/06-2020:

Hvalpene er i dag syv uger gamle og tager hul på deres 8. leveuge. Det betyder at det for de fleste af hvalpene  er den sidste uge de skal tilbringe her hos os og det betyder også at det er sidste uge med næsten daglige opdateringer. Ugebilleder tager Thor og jeg til sidste hvalp er flyttet hjemmefra.

Vejret har igen været fantastisk, så hvalpene har tilbragt al deres vågne tid i haven. Det er så dejligt at se, hvordan alle bevæger sig hjemmevant over det hele og ingen er bange for at tulle lidt rundt på egen pote.

Her til aften har Lars og jeg haft alle hvalpene ude på deres første lillebitte gåtur i snor. Vi har haft dem ude i fire hold og Tilla fulgte med de fleste af gangene. Det bliver ikke til mere end 25 meter hjemmefra. Dels skal hvalpene finde ud af, at deres aktionsradius begrænses af snorens længde og dels trætter alle de nye indtryk. Vi passer meget på, at gøre det kort, så ingen af hvalpene får oplevelsen af, at det hele er for overvældende.

04/06-2020:

En dag, hvor vejret startede med smukt solskin, men sluttede med sjaskregn. Det betyder, at hvalpene kun har været i carporten den sidste del af dagen og det kan mærkes på aktivitetsniveauet inde, de fræser frem og tilbage mellem stue og hvalpe-/arbejdsrummet.

Det betyder også, at vi ikke har nået at komme ud på gåtur i snor, håber på bedre vejr i weekenden.

Der kommer en del billeder i dag, da jeg ikke opdaterer igen før søndag. I morgen er det arbejdsdag for mit vedkommende, Lars og Thor har begge fri.

Lørdag skal vi fejre vores mellemste søn Jons fødselsdag, det bliver første gang siden Corona nedlukningen at vi får besøg af af alle børn, svigerbørn og nu barnebarn.

Søndag håber vi på godt vejr, så skal hvalpene traditionen tro en tur på legepladsen ved den børnehave, hvor Lars engang arbejdede, det bliver så også den første køretur i bil.

Dagens billeder gemmer sig her: Uge 8: Billeder

07/06-2020:

En dejlig søndag, med en god blanding af sol og regn. Vi benyttede os af, at det var tørvejr ved middagstid og kørte en tur med hvalpene på børnehavens legeplads.

Det er skønt at se de små piratfisk på udebane, nysgerrige og opsøgende, men de har stadig hovedet med og går i første omgang lidt forsigtigt til nye ting. De skal lige sikre sig, at det ikke er noget, som er farligt.

Alle har en fin motorik og det er en fornøjelse at se dem bevæge sig og lege.

Vi øver fortsat lidt gåtur med snor og halsbånd også, det bliver ca. til 25 meter pr. gang. Nogle går gerne, andre sætter sig bare på halen, men alle har endnu lidt svært ved at forstå, at snoren begrænser deres aktionsradius.

Erfaringsmæssigt kommer det hurtigt, når først den enkelte hvalp kommer i sit blivende hjem, de indledende øvelser her, er blot for at snor og halsbånd ikke er helt fremmed for hvalpene.

Thor og jeg har også vejet hvalpen, hannerne vejer mellem 4060 og 4460 gram, tæverne mellem 3455 0g 3735.

Jeg har valgt at slette lidt i de ældste album for at få plads til alle dagens billeder fra legepladsen, de er at finde her fra side 2: Uge 8: Billeder

I morgen har jeg arbejdsdag, så der kommer ingen ny opdatering, Anna kommer og passer de firbenede. Tirsdag formiddag skal hvalpene ud at køre igen, denne gang går turen til dyrlægen, hvor de skal vaccineres og have lavet sundhedstjek

09/06-2020:

En travl tirsdag. I formiddags var hvalpene hos dyrlægen til vaccination og sundhedstjek. Hvalpene sørgede for skønsang, der ville gøre ethvert operakor misundeligt, både på ud- og hjemturen. 

Heldigvis opførte de sig eksemplarisk hos dyrlægen og viste kun kortvarige eksempler på deres sangtalent. Dyrlægen syntes det var dejlige, frimodige og smukke hvalpe og jeg tror hele klinikkens personale var henne og nusse dem. Det er aldrig et problem at komme der alene med 9 hvalpe, der er altid hænder nok som hellere end gerne hjælper med at bære til og fra bilen.

Vejret har været rigtig fint, så en del af dagen har hvalpene tilbragt i haven.

Jeg har fået pakket alle "kufferterne", i morgen er det afrejsedag for Elton og torsdag rejser Louie, Gin og Gigi.

Det betyder også, at jeg ikke længere vil opdatere så ofte. Jeg opretter en ny side i morgen som kommer til at hedde "Uge 9 - 15" hvor jeg vil opdatere engang imellem, Lua bliver her til engang i uge 27 og Aria kan tidligst rejse, når hun er 15 uger gammel. Hun skal til Sverige og her kræves det at hun er rabiesvaccineret tidligst når hun er 12 uger gammel og så skal der gå yderligere 3 uger, før hun kan komme ind i landet.

Dagens billeder gemmer sig her, fra side 5: Uge 8: Billeder