UGE 5:

13/05-2020:

Hvalpene er i dag fire uger gamle og tager hul på deres 5. leveuge.

Ved middagstid havde vi hyggeligt besøg af Janni, som er kommende ejer til en af de små hanner.

Eftermiddagen er gået med at tage ugebilleder og få dem redigeret. Det gik overraskende let med billededtagningen, en god ½ time til 9 hvalpe, det er vist ny rekord. Jeg tror det er en kombi af Thors store rutine med at stille dem på bordet og hvalpenes samarbejdsvilje.

Det er blevet til tre måltider i dag og hvalpene har været vægne lidt længere tid ad gangen, end de foregående dage. Jeg håber vi engang i næste uge får så mildt vejr, at de kan begynde at komme lidt ud.

En smule billeder fra i dag: Uge 5: Billeder

14/05-2020:

En stille dag. Jeg har fået gjort hvalpegården en smule større og de små har for første gang fået lov til at have lågen åben, så de har kunnet gå på opdagelse. Endnu bevæger de sig ikke langt fra den trygge base, men alle er nysgerrige.

Det er så tydeligt at de blivere mere opmærksomme på deres omgivelser, de opdager hurtigt, hvis jeg lægger nyt legetøj i hvalpegården, så bliver det undersøgt og afprøvet. Godt vi har et pænt udvalg.

I morgen har jeg arbejdsdag, hvalpene er i trygge hænder, Anna er hvalpepasser, men det betyder, at der ikke kommer ny opdatering før lørdag.

Dagens billeder gemmer sig her: Uge 5: Billeder

16/05-2020:

En hyggelig lørdag, hvor vi har haft besøg af Ina, som er kommende ejer til en af hvalpene. En af de små tæver bliver Fynbo om nogle uger og er så heldig, at flytte til et hjem, hvor der er en voksen whippet i forvejen.

I går aftes var mormor Ghini for første gang på et længere visit i hvalpegården, hvalpene opførte sig pænt og hun fik hilst på de fleste. Ghini synes hvalpene er søde, når de opfører sig pænt. Bliver de for vilde eller bider i hende går hun. Det er sjovt at iagttage, for hvalpene plejer hurtigt at forstå budskabet. 

Vejret er fortsat køligt, vådt og blæsende, men det skulle blive bedre den kommende uge, hvilket betyder, at de små kan begynde at komme lidt ud. Det er altid spændende at se deres reaktion.

Alle spiser nu en rigtig pæn portion hvalpemad, når de er sultne. I dag, har de sovet lidt i hold og det betyder, at vi serverer mad af mange omgange, så alle får muligheden når de er vågne.

Vægten stiger fortsat i en jævn kurve hos alle, den ligger mellem 1870 og 2275 gram, et stort spænd, men igen, det betyder intet, når blot den enkelte hvalp vokser jævnt. Den nuværende vægt siger intet om, hvor store hvalpene bliver som voksne, det er blot en indikator for trivsel.

Dagens billeder: Uge 5: Billeder

 

 

17/05-2020:

En stille søndag, hvor jeg igen har ændret lidt på hvalpegården, så de små kan komme ind og ligge under mit arbejdsbord, det foretrækker de frem for hvalpekassen. Den bruger de ikke så meget længere, så den bliver nok snart pakket væk.

Hvalpegården står åben, når hvalpene er vågne, så de kan gå lidt på opdagelse. Endnu har de ikke vovet sig ind i køkken eller stue, men det varer nok ikke længe.

Bianchi foretrækker nu primært at lade dem die, mens hun står op, min fornemmelse siger mig, at hun måske vænner dette kuld fra tidligere end det foregående, hun er ikke længere så tilbøjelig til at lade dem die mellem måltiderne.

Dagens billeder er lidt blandede i kvaliteten, det har været en mørk og regnvåd dag, så det er svært at få gode billeder af hvalpene i bevægelse, der mangler simpelthen lys. Det bliver dejligt snart at kunne komme udendørs, du finder dem her, fra side 2: Uge 5: Billeder

 

18/05-2020:

En regnvåd mandag. 

Der er ikke sket så meget nyt i hvalpegården. Hvalpene sover, spiser og leger lidt. De har stort set samme rytme hele døgnet. sover 2-3 timer og er vågen ½-1 time.

Jeg lukker hvalpegården når de sover, men den er åben, når de er vågne. Det er tydeligt at det fortsat er deres trygge base og de er meget glade for deres hule under arbejdsbordet.

Første video herunder, er taget umiddelbart efter, at de tre store mente at det var nødvendigt at skælde ud på et eller og andet, som kom forbi ude på vejen. De små løb i dækning, da de tre store begyndte ag gø, men de var hurtigt fremme igen, da de stoppede.

Dagens billeder starter på side 2: Uge 5: Billeder

19/05-2020:

En kort opdatering, jeg er kommet lidt sent igang med billederne i dag.

En hyggelig tirsdag med besøg af først Rebecca, senere på dagen Rasmus og Line, kommende ejere til en af tæverne. 

I morgen håber jeg på godt og tørt vejr, så de små kan komme en tur i haven, men nu må vi se om vejrudsigten, holder, hvad den lover.

Dagens billeder fra side 3: Uge 5: Billeder