15/01-2019:

Endelig kom dagen, hvor Bianchi fødte sine hvalpe, 2 dage før termin, så tålmodigheden blev aldrig rigtig sat på prøve.

Det blev et fint og naturligt, men langt fødselsforløb, hvor vi hjælpere dog jævnligt havde vore tvivl og havde telefonisk kontakt med dyrlægen et par gange, men det blev heldigvis ikke nødvendigt med en konsultation, Bianchi klarede det så flot.

Første hvalp blev født klokken 6:25, den sidste klokken 16. Fødselsvægten ligger mellem 240 og 390 gram, et ret stort spænd, men alle ser fine ud, så det udligner sig hen af vejen. Der er 5 hanner og 4 tæver i kuldet.

 

En stor tak til Annette og Rebecca, som var uundværlige hjælpere under fødslen. Jeg er ikke så mobil pt., har fået rosen på venstre ben, som hæmmer mig en del, så at stå alene med en fødsel, ville jeg ikke have kunnet klare.

Opdateringer her på siden kan derfor også være lidt mere ustabile end vanligt, når vi har hvalpekuld, men jeg skal prøve så godt jeg kan, at følge med.

16/01-2019:

Det første døgn er gået fint. Bianchi har helt styr på de små og det er imponerende at se, hvordan hun får sig lagt, uden at nogle af hvalpene kommer i klemme.

Hun har haft lidt efterveer og feber, men begge dele er aftagende.

Alle hvalpene er over deres fødselsvægt, de har taget mellem 10 og 40 gram på.

17/01-2019:

Et stille døgn i kassen. Bianchi har utrolig godt styr på de små og deres behov. Selv døjer hun fortsat med lidt efterveer, men de har ikke været helt så voldsomme i dag. Hun vil gerne med på gåtur sammen med Cala og Ghini, men synes stadig at min vejning af hvalpene burde forbydes, hvad ligner det også at "bortføre" en hvalp en hel meter væk.

Rebecca kiggede forbi og fik nusset hvalpe og drukket kaffe. 

 

Lidt billeder fra dagen

18/01-2019:

Endnu et stille døgn, præcis som det skal være med så små hvalpe. De sover, spiser og sover igen. Bianchi klarer omstillingen til den store produktion af mælk fint, hun har ikke mange efterveer længere og maven er rimelig stabil. 

Pt. får hun ca. 3 x sin vanlige foderration og hun bliver godt forkælet med lækkerier.

19/01-2019:

Ikke så meget nyt, i de første uger ligner dagene hinanden. Aske og Benedickte kom forbi og lavede aftensmad det er som altid hyggeligt.

Der går nogle uger før jeg er fuldt mobil igen, pt. sidder jeg mest med benet oppe og jeg må indrømme, at det jeg savner mest, er de daglige gåture med hundene. Jeg glæder mig over, at jeg forhåbentlig er mobil igen, når der for alvor kommer gang i de små tigerdyr.

Bianchi får serveret en del af sine måltider "på sengen", hun nyder tydeligt ikke at skulle flytte sig fra de små.

20/01-2019:

En stille søndag, med klart og køligt vejr. Selv om jeg kun opholder mig indendørs pt. nyder jeg dagene med solskin, dels er det dejligt at kigge ud på og dels er det meget nemmere at få fine billeder af hvalpene, end på de dage, hvor alt er gråt. Det kunstige lys fra lamperne kan ikke helt opveje dagslyset.

Hvalpene vokser stadig som de skal vægten ligger nu mellem 440 og 600 gram.

21/01-2019:

Bianchi har haft en lidt urolig nat, enten travede hun hvileløst rundt eller også ville hun ud. Ingen feber eller andre tegn på hvorfor. Heldigvis er dagen gået fint og hun er så småt begyndt at lægge sig lidt for sig selv, så måske var det bare det, hun skulle finde ud at, at hun sagtens kan, uden at der sker hvalpene noget.

I morgen bliver hvalpene allerede en uge gamle, så må vi se om Bianchi vil lade os tage ugebilleder.