UGE 2:

22/01-2019:

Hvalpene er i dag en uge gamle og tager hul på deres 2. leveuge.

Med hjælp fra Rebecca og Thor lykkedes det at få taget individuelle billeder af alle. Med 9 hvalpe skal vi nok få rutinen efterhånden.

Vi lagde hvalpene enkeltvis på et tæppe lige udenfor kurven, så Bianchi kunne holde øje med, at vi behandlede de små ordentligt, det accepterede hun.

 

 

23/01-2019:

Der er fortsat ro i kassen, hvalpene spiser og vokser, kravler lidt rundt i kassen og brokker sig, hvis de er sultne eller ikke kan finde de andre.

Bianchi er mere afslappet, hun er begyndt at lægge sig i den anden ende af rummet og hvile sig, men styrter hen og kigger om alt er vel, så snart der kommer lyde fra kassen.

Bianchi har det som sin mor Ghini, der skal være helt rene tæpper i kassen, ellers lægger hun sig ikke. Hun bløder fortsat en smule fra skeden, det er naturligt de første mange uger efter fødslen, men blot en enkelt lille blodplet på tæppet, så sender hun mig et blik, der tydeligt fortæller, at nu er det tid til et rent tæppe (se billede til højre).

Jeg kan ikke lade være med at trække på smilebåndet, normalt er hun en hund, der glad og gerne fræser gennem både mudder og vandpytter, så det er en helt ny side hun viser her.

Ghini, Cala og Xingu skal stadig holde sig på afstand, der går nok en uge eller to endnu, før de får lov til at komme tæt på hvalpene.

 

24/01-2019:

En af de daglige rutiner er, at veje hvalpene, god vækst er en god indikator for at hvalpene trives. En tommelfingerregel siger, at hvalpene skal have fordoblet deres vægt på 10. dagen, det har de alle, nogle af dem allerde for et par dage siden, de sidste kom med i dag, de vejer nu mellem 645 og 780 gram.

 

Jeg regnede lige på det, 3,5 kilo har hvalpene ialt taget på siden de blev født, det er ret imponerende, at en 15 kilos hund som Bianchi, kan levere mælk til så meget vækst.

Jeg er også så småt begyndt at klippe kløer på hvalpene, de er små, så det kræver koncentration og der er mange at klippe. Jeg klipper på et par hvalpe om dagen, så føles det ikke så voldsomt. Ligesom de voksne whippets, skal hvalpene have kløerne klippet ca. en gang om ugen.

25/01-2019:

Ikke så meget nyt at berette, så her kommer bare lidt fredagsbilleder med ønske om en god weekend til jer der læser med. 

27/01-2019:

Jeg nåede ikke at opdatere i går. Jon og Steven kom på besøg om eftermiddagen og starten af besøget blev lidt mere hektisk end ønsket.

En af de tæverne havde kolik/hård mave, så Lars og jeg kørte lige en tur omkring vagtdyrlægen i Aarhus. Den lille fik skyllet endetarmen med lidt saltvand og det virker til at have hjulpet. Hun har hverken været pjevset eller haft opspilet bug siden, så vi krydser fingre for, at det bare var en engangs forestilling.

I dag har været en stille dag, men nu begynder hvalpene virkelig at udvikle sig motorisk, de øver sig alle i at stå på 4 ben og de kommer forbløffende hurtigt rundt i kassen.

Lidt billeder fra de seneste dage.

 

28/01-2019:

Allerførst, den lille tæve har det fortsat fint, hun spiser og vokser som hun skal, præcis som resten af kuldet.

Rebecca har været et smut forbi til hvalpnus og en kop kaffe, det var hyggeligt som altid og de voksne hunde blev som vanligt glade for at se hende, de reagerede allerede, da de hørte hendes bil.

De fleste af hvalpene har nu små smalle øjensprækker, så nu var det ikke længe før de bliver helt uimodståelige at kigge på.