UGE 6:

07/11-2018:

Hvalpene er i dag fem uger gamle og tager hul på deres 6. leveuge.

Vi har haft hyggeligt besøg først af Anya og Jens, senere af Aske og Benedicte.

Aske har sat min computer til at downloade min online backup, så jeg har måttet arbejde lidt langsommere med hvalpebillederne her til aften.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, nok de dårligste 5 ugers billeder vi nogensinde har taget, der var ikke meget samarbejde at hente hos de fleste af hvalpene. Det startede ellers fint med, at Erasmus Montanus opførte sig som en garvet udstillingshund på bordet, men det eksempel mente hans søskende ikke, at de behøvede at følge.

De opførte sig mere som en sæk lopper og hverken godbidder eller pivdyr kunne fange deres opmærksomhed i mere end 5 sekunder ad gangen.

 

08/11-2018:

Hvalpen har haft hyggeligt besøg, først at Simon og Mette + deres 2 børn, derefter af Anna og Nicklas.

Vejret har været helt utrolig dejligt, så de har også været i haven et par gange og i dag vovede de sig helt ud på græsplænen og rykkede lidt blade af bøgehækken. Hvalpene er også startet på "pottetræning" en diciplin vi tager meget alvorligt. Jeg har omkring 100 potter og krukker, som de kan "hjælpe" med at omplante.

Vægten ligger nu omkring 2500 gram. Dagens menu  har stået på opblødt hvalpefoder, makrel i tomat, torskerogn, hakket oksekød og ikke at forglemme yndlingsretten, som stadig er mor Calas mælk.

09/11-2018:

En dejlig fredag synes jeg, hvalpene ville nok godt have undværet lidt af den. Efter at have haft besøg af nogle af Lars' skolebørn kom der en ID-mærker fra Dansk Kennel Klub forbi og chippede hvalpene. De tog det nu ganske pænt og kun et par stykker brokkede sig højlydt

Over middag fik vi besøg af Gitte, Mads og Ellen, en af de to hanner flytter ind hos familien om 3 uger.

 

Trods lidt blandet vejr har hvalpene også været i haven, de løber fint ind og ud, når døren står åben.

Jeg skal arbejde både lørdag og søndag, så jeg tør ikke love, at der kommer nye opdateringer før mandag.

10/11-2018:

Hjemme fra arbejde her klokken 23, kører igen klokken 7 i morgen tidligt. Hvalpene var ved at gå til ro, da jeg kom hjem.

Lidt billeder som Lars har taget i dag.

11/11-2018:

Lidt sene søndagsbilleder, alle taget lige før midnat. Hvalpene har været meget aktive i dag, så Lars og Thor har helt glemt at tage billeder i løbet af dagen.

Cala er så småt ved at vænne de små fra, hun lægger sig nu kun 2-3 gange i løbet af dagen, men heldigvis spiser alle godt af det hvalpefoder mv. vi mennesker serverer for dem 4-5 gange i døgnet.

Erasmus Montanus har som den første et enkelt øre, der sidder i de rigtige "whippet-folder". Erfaringsmæssigt lever ørerne deres helt eget liv til efter hvalpene har skiftet tænder, også de voksne whippets har ind imellem ret alternative ørestillinger.

12/11-2018:

En dejlig mandag med besøg først af Rebecca, senere af Lars' kollega Eva og hendes mand Bjarne.

Ind imellem har jeg haft hvalpene i haven, det nåede jeg inden det for alvor begyndte at regne, herefter har de kun været i carporten.

Jeg har også været til første tjek hos dyrlægen med Bianchi med henblik på at finde ægløsningstidspunkt og dermed optimalt tidspunkt for parring. Vi skal afsted igen onsdag.  Her nyder vi godt af at det lokale dyrehospital er nogle af landets førende specialister på området:

http://frijsenborgvet.dk/smaadyr/hund/reproduktion/brunstkontrol/

Hvalpenes menu i dag, 2 slags hvalpefoder, torskerogn, leverpostej, hakket oksekød og lidt ost

 

 

13/11-2018:

En hurtig opdatering.

Simon, kommende ejer til Hexerie kom et smut forbi i formiddags og selv om hvalpene allerede havde været aktive ret længe inden han kom, var de så søde at holde sig vågne lidt længere.

Jeg har takket være nogle meget kreative hvalpe været uden internet det meste af dagen. Det lykkedes de små banditter at finde og  bide internetkablet over. Der var 20 cm, der ikke var ordentligt afskærmet, hele kablet er 20 meter langt, så det er ret godt klaret af de små.

Vægten ligger nu på mellem 2800 og 3000 gram.

De indendørs billeder er taget sidste nat, da hvalpene hold "party" ved 3-tiden. Udendørs er de ret ligeglade med lidt regn og vådt græs, de er efterhånden ret modige og hurtige, når de er ude.