UGE 3:

29/04-2020:

Hvalpene er i dag to uger gamle og tager hul på deres 3. leveuge.

De kommende uger kommer det virkelig til at gå stærkt med deres udvikling. Alle har nu mere eller mindre åbne øjne og det er er en helt ny verden, der viser sig for hvalpene. De er så småt begyndt at "bide" lidt i hinanden og de kommer ufattelig hurtigt rundt i kassen nu, de øver sig virkelig i at bevæge sig på 4 ben. Det meste af tiden går fortsat med at spise og sove.

Den næste tid kommer vaskemaskinen til at køre på højtryk, hvalpene er begyndt at søge væk fra det sted i kassen, hvor de sover, når de skal tisse, indtil nu har Bianchi stimuleret blærefunktionen, når hun har rengjort mave og bagdel og derved slikket det meste urin op, men nu kan de selv.

Bianchi er ekstremt renlig og hun vil absolut ikke ligge på et tæppe, hvor hvalpene har tisset, heller ikke selv om det ikke er vådt, så tæpperne i kurven bliver skiftet mange gange i døgnet.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder, erfaringsmæssigt er det denne uge og næste, hvor det er sværest at få gode billeder og kvaliteten er da også blandet, der er ikke meget samarbejde i hvalpene i den her alder.

De daglige billeder kommer også i denne uge i et fotoalbum på en anden side, dagens er her: Uge 3 Billeder

 

 

30/04-2020:

I går aftes sendte jeg de relevante oplysninger til Dansk Kennel Klub om kuldet og allerede i dag er de godkendt og hvalpene er dermed blevet stambogsført. Det er da imponerende  hurtig ekspedition i disse corona tider.

Temaet for dette kuld er inspireret, af at far til kuldet hedder Oscar som kaldenavn, så navnene er hentet blandt rækken af biograffilm, som har vundet en Oscar for bedste film

Ellers har det været en ret rolig dag, vi har haft heldagsregn, så det er kun blevet til korte gåture med de store.

Jeg har været ude at lave lidt indkøb til hvalpene, fleecetæpper så Bianchi kan få rene tæpper mange gange om dagen som hun foretrækker og legetunnel mv. til når hvalpene bliver lidt ældre.

I morgen er det arbejdsdag for mit vedkommende, Lars har en fridag, men det betyder, at næste opdatering først bliver lørdag.

Dagens billeder i album her Uge 3 Billeder

02/05-2020:

En stille lørdag. Hvalpene sover fortsat det meste af døgnet, men når de er vågne er de meget livlige nu. Undersøger hinanden ved at bide og slikke og øver sig i at gå.

Storesøster Tilla er i dag blevet "ansat som rengøringshjælp" hun nyder virkelig at få lov til at vaske de små, blot er hende og Bianchi vist ikke helt enige om timetallet. Stod det til Tilla vaskede hun hvalpe på fuldtid, mens Bianchi absolut synes det er nok med en deltidsstilling, hun vil fortsat erne have de små alene en del af tiden.

Mormor Ghini kigger ind til hvalpene i ny og næ, men forsvinder hurtigt igen, jeg tror hun tænker, at hun har passet "småbørn" nok i sit liv, men at de da er meget søde at kigge på.

Alle vokser og udvikles fortsat som de skal, vægten er nu mellem 960 og 1145 gram

Dagens billeder er at finde her Uge 3 Billeder fra side 2

03/05-2020:

En hyggelig søndag med besøg af Nicklas og Anna. De havde som sidst taget Freddie med, så vi startede med at gå en tur på boldbanerne, hvor Freddie og Tilla fik ræset igennem sammen, efterfølgende hvilede han i bilen, mens vi tobenede kiggede på hvalpene.

Nicklas og Anna hjalp også med at få vores trailer flyttet op langs huset, den skal være væk fra vejen til i morgen, hvor der skal asfalteres på vores lille vej. Det var super dejligt med hjælpen, vi kunne ikke have klaret det alene.

Bagefter tog vi alle de voksne hunde med på en gåtur i snor og Bianchi blev meget glad for at se Freddie igen, som jo er hendes nevø. Han er den første "fremmede" hund hun har hilst på siden fødslen. Det er dejligt at opleve hvordan hun slapper mere og mere af overfor omgivelserne, uden at gå på kompromis med pasningen af hvalpene. Hun er en super omsorgsfuld mor.

Tilla har også i dag fået lov til at deltage i pasningen af de små, hun nyder det i den grad og det er helt sikkert, at hende skal de små nok få megen glæde af i den kommende tid.

Dagens billeder er her: Uge 3 Billeder fra side 2 

 

04/05-2020:

En hyggelig dag, hvor vi har fejret Lars' fødselsdag. Dog noget mere stille end vi ellers ville have gjort, hvis hverdagen havde været uden nedlukning pga. corona. Aske og Benedickte kiggede forbi til eftermiddagskaffe og lagkage på terrassen. De unge er ekstra forsigtige med at undgå smitte da Benedicte er højgravid og har termin om få dage, men hvor var det dejligt at se dem.

Hvalpene vejer nu alle over et kg., mellem 1050 og 1250 gram. De er alle i så fin vækst, at jeg nu kun vejer dem hver anden dag.

De kan stort set alle kravle ind og ud af kassen, og flere er så dygtige, at de lader sig dumpe ud, så snart de vågner og tisser på tæppet udenfor kassen. Det sætter Bianchi stor pris på, hun vil ikke ligge på tæpperne i kassen, hvis der er hvalpetis på.

Tilla er fortsat lykkelig over at måtte være sammen med hvalpene og jeg tror Bianchi nyder at blive aflastet lidt, hun lægger sig trygt til at sove nogle meter derfra, når Tilla tager over.

De første tænder er ved at bryde igennem hos flere, det betyder, at de små snart forvandles til små piratfisk, som bider i alt.

Dagens billeder starter på side 3: Uge 3 Billeder

05/05-2020:

En dejlig og solrig dag, hvor jeg har fået flyttet lidt om hos hvalpene, så hvalpegården kan lukkes helt, når hvalpene er alene. Det er aldrig de lange tidsrum det drejer sig om, men typisk, hvis vi er ude at handle eller på gåtur med de voksne. Det er nødvendigt, nu hvor de ubesværet kravler ind og ud af kassen. De kommer forbløffende hurtigt omkring på de små usikre ben.

I eftermiddags havde vi hyggeligt besøg af Line og Rasmus, der bliver kommende ejere til en af de små tæver, de bor i en forstad til Aarhus, så hun flytter ikke så langt hjemmefra.

I morgen er det tid til ugebilleder og så kommer der fire dage, hvor jeg kun når opdateringer fredag. Jeg skal arbejde torsdag, lørdag og søndag, men Lars holder forlænget weekend, så hvalpene er i vante hænder.

Dagens billeder fra side 3: Uge 3 Billeder