UGE 4:

24/10-2018:

Hvalpene er i dag tre uger gamle og tager hul på deres 4. leveuge.

 

Det har været et utrolig smukt efterårsvejr i dag, det nød både de voksne whipper og jeg. På boldbanerne var der helt vindstille og masser af sol, det var så lunt, at det slet ikke var til at forstå kalenderen siger slutningen af oktober.

Cala er i rigtig fin kondition, når man tager i betragtning, at det un er 3 uger siden hun har født og at hun bruger en stor del af døgnet liggende med de små.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og som vi tidligere har erfaret, er det rigtig svært i denne alder. Hvalpene er ikke sikre nok på benene til at stå og har for meget krudt i numsen til at ligge. Det taget i betragtning synes jeg vi fik taget fine billeder.

Aske og Benedicte kiggede forbi til aftensmad, det var som altid hyggeligt.

25/10-2018: 

En dag, hvor jeg har været lidt rundt på gulvet, min computer har drillet ud over det vanlige og er der noget jeg ikke har brug for, når der skal tages og redigeres billeder på daglig basis, så er det computerproblemer. Den arter sig rimeligt nu, så jeg krydser fingre for at det holder.

Hvalpene trives, alle kan nu både kravle ind og ud af kassen og de er så småt begyndt at søge væk fra deres liggested, når de skal tisse.

Nogle gange bliver det på tæpperne lige udenfor kassen, men de skobakker jeg har sat med sugende underlag i, bliver også brugt, dejligt, for det sparer en del vask.

 

Som det også kan ses på billederne leger hvalpene en del med hinanden nu og de søger også bevidst mod legetøjet.

Jeg skal arbejde i morgen, men heldigvis har Anna, der er kommende ejer til en af de to hanner, tilbudt at være "babysitter", det er skønt at kunne tage på arbejde og vide, at hvalpene er i de bedste hænder.

27/10-2018: 

Så er der opdateringer igen. Min gamle computer er næsten stået helt af, billeder kan den i hvert fald slet ikke håndtere mere, så der var ingen vej uden om, at skulle investere i en ny.

Hvalpene trives og vokser. De har i dag fået deres første måltid, som Cala ikke har leveret. Opblødt hvalpefoder iblandet råt hakket oksekød. Det gled ned i større eller mindre mængder hos alle.

Tidligere har jeg startet med fast føde den dag hvalpene blev 3 uger, denne så nogle dage senere og har mor mælk nok, vil jeg nok gøre det samme fremover. Hvalpene her var meget bedre til at styre benene og "spise pænt" end tidligere kuld har været, de virker klar på en anden måde.

28/10-2018: 

En dejlig søndag med besøg af Mette og Simon, der om en måneds tid skal dele hjem med en af tæverne.

Da det som oftest også er søndag jeg klipper og sliber kløer på whipperne, var det oplagt lige at demonstrere, hvordan jeg gør og også få en snak om vigtigheden af, at kløerne klippes regelmæssigt. Det ser heldigvis ud til at de fleste af kløerne på hvalpen bliver forbliver lyse. Det er alt andet lige lettere at se, hvor langt der kan klippes på lyse end på mørke kløer.

gså i dag har hvalpene fået et enkelt måltid opblødt hvalpefoder, denne gang blandet med lidt torskerogn. Det kunne de også lide, et par af hvalpene kom senere på dagen, også hen og smagte på Calas aftensmad.

I morgen får de to måltider hvalpefoder og hen over ugen øger jeg antallet til ialt fire.

Vejret i dag har været ret vinterligt, der lå et tyndt lag sne på terrassen i morges, det skulle heldigvis blive mildere igen i løbet af et par dage. For min skyld må vinteren gerne vente længe med at komme for alvor.

 

Det er fortsat en fint og jævnt kuld, vægten ligger nu mellem 1785 og 1955 gram, temperamentsmæssigt virker kuldet også harmonisk

 

29/10-2018: 

En stille mandag, hvor hundene og jeg bortset fra en runde på boldbanerne har været hjemme. Der er blevet fejet terrasse for blade (årstidens evighedsarbejde), men når de små om en ugs tid begynder at komme ud, er det nemmere at finde de små lorte og få dem samlet op, når der ikke ligger bunker af blade.

Der er virkelig gang i hvalpene, når de er vågne, de leger med legetøj og slås med hinanden, der er også kommet mere lyd på dem de seneste dage og det er tydligt, at flere nu også kan høre.

Det er blevet til to måltider hvalpefoder i dag, i formiddags iblandet torskerogn og her til aften med lidt hakket kalvekød i. Begge dele gled ned hos alle.

29/10-2018: 

En ret rolig dag. Jeg er blevet færdig med at sy hvalpedækkener og har lavet så mange, at der også er til næste kuld, det samme med halsbånd. Jeg har også fået hentet ormekur hos dyrlægen, hvalpene skal behandles, når de er 5 og 8 uger gamle +/- et par dage.

Der er meget gang i hvalpene når de er vågne og de er ikke altid lige søde ved hinanden, det kan høres, når de bider for hårdt i deres søskende med de små, sylespidse mælketænder. Cala skiller blidt, men bestemt hvalpe, der slås for vildt.

Bianchi er fortsat en fantastisk moster, hun nusser og leger med hvalpene og det virker som om Cala sætter pris på hendes hjælp. Ghini tager lige en runde blandt hvalpene nogle gange om dagen og tjekker at alt er som det skal være, men hun er ikke til megen hjælp.

Deres personligheder udvikles dag for dag og selv om det er et meget homogent kuld, er de absolut ikke ens.

I morgen eftermiddag skal Thor og jeg tage ugebilleder, jeg er spændt på om vi kan få rimelige billeder, hvor de står på benene.