UGE 8:

21/11-2018:

Hvalpene er i dag syv uger gamle og tager hul på deres 8. leveuge.

Thor og jeg har fået taget ugebilleder og i dag var det bare en ren fornøjelse, alle hvalpe var trygge på bordet og næsten alle var nemme at få til at stå pænt. De par stykker som ikke helt var med på ideen var dødtrætte, så de er tilgivet.

Det har været køligt men tørt, hvalpene har været rigtig flittige i haven i dag, der er blevet beskåret bøgehæk, gravet i kompostbunken, vedligeholdt huller i græsplænen og så er det blevet til en masse pottetræning.

Lige nu sidder jeg ved computeren, hvalpene leger lystigt og så hører vi fyrværkerilyd på Youtube, det tager alle de firbenede helt roligt.

22/11-2018:

Endnu en dag, hvor hvalpene har tilbragt megen tid i haven, de elsker alle at være ude og har ikke problemer med at holde varmen, så længe de bare er i bevægelse.

Et hyggeligt besøg af et par fra Stautrup, der har kig på whippet som deres første hund. Desværre sov hvalpene, jeg kunne have undt dem, at opleve dem for fuld skrue.

Lars og jeg har haft hvalpene på deres første lille gåtur i snor og med halsbånd, ned for enden af vejen og tilbage igen. Alle var dygtige og nysgerrige. Selvfølgelig synes de halsbånedet irriterer og det er noget underligt noget med den snor, men ingen var trykkede eller bange. Vi tager hvalpene ud to og to, så alt ikke er nyt og fremmed. Ingen billeder fra den del, der er rigeligt at gøre med at styre de små.

Hvalpene vejer nu mellem 3500 og 4000 gram, det er helt på linje med tidligere kuld.

23/11-2018:

En kølig og overskyet fredag, en af de dage, hvor det er rigtig svært at tage gode udendørsbilleder, der er simpelthen for lidt lys, når det er små turbohvalpe, som er motivet.

Vi har været en tur på torvet med de små i snor, de blev båret de 200 meter derop, var afsted parvis og havde enten Cala eller Bianchi med til at give ekstra tryghed, der er mange mennesker og lyde sådan en fredag eftermiddag, men de tog det alle i stiv pote.

Jeg havde forvandlet ærmerne fra en af mine gamle fleecetrøjer til et par små hvalpetrøjer, men det var alligevel for meget af det gode, både at blive iført tøj og komme på udflugt, så turene blev korte og uden trøjer istedet.

Lucilia har som den første, sat ørerne i de helt rigtige folder, elsker den forandring det giver i udtrykket. Glæden kan være kort, ørerne lever deres helt eget liv til efter tandskiftet engang.

 

 

24/11-2018:

En kølig lørdag med støvregn, men heldigvis lykkedes det at finde et ophold, hvor Lars og jeg fik sat hvalpene i bur i bilen og så kørte vi de 5 min. op til den børnehave, hvor han engang arbejdede.

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi tager vores hvalpekuld på den lille udflugt. Legepladsen har mange spændende ting at undersøge og så er den forsvarligt indhegnet, så de små ikke kan slippe væk. Som sædvanligt var hvalpene begejstrede for legepladsen, men knap så imponerede over køreturen. 

 

25/11-2018:

En stille søndag, hvor vi har været hjemme hele dagen.

Hvalpene har været i haven mange gange og har fået små stykker kødboller som fodersøg på terrassen, de har også fået tyggepinde omviklet med tørret lakseskind, begge dele vakte begejstring hos alle.

I eftermiddags havde vi besøg af Lone med whipperne Saga og Yota, Saga er helsøster til Cala og minder helt utrolig meget om Ghini i sin adfærd.

Saga gad i hvert fald ikke de små bidende krokodiller og skyndte sig at hoppe op på en spisebordsstol, Yota konstaterede bare at de var her og løb så ind i stuen og hoppede op i en lænestol, hvor hun kunne følge med i, hvad der skete ude på vejen.

I morgen har jeg arbejdsdag, Anna kommer og er "babysitter", det er dejligt, for så er hvalpene i gode hænder. Jeg når muligvis ingen opdatering. Jeg skal tidligt op tirsdag og have hvalpene til dyrlægen. De skal vaccineres og have lavet sundhedstjek, så det er på plads inden de første rejser på torsdag.

27/11-2018:

En for hvalpene begivenhedsrig dag. Formiddagen gik med at køre frem og tilbage til dyrlægen og få vaccineret hvalpene, samt lavet sunhedstjek.

Det der med at køre bil, er ikke det store hit, mest fordi hvalpene synes det er ganske forfærdeligt, at de får begrænset deres aktionsradius til et stort bur. Jeg er ret sikker på, at nogle af hvalpen kommer til at underholde deres nye ejere med "skønsang" på hjemturen, men hen ad vejen skal de nu nok få det lært. Positivt, ingen af hvalpene var køresyge.

Hos dyrlægen var alle dygtige. Ikke en af hvalpene peb, da de blev vaccineret og alle ville gerne undersøge tingene på Hanne dyrlæges bord. Det er altid dejligt at komme på klinikken med et kuld hvalpe, både sekretærer og klinikassistenter vil gerne nusse og snakke med hvalpene, de er alle meget begejstrede for whippets, en har racen selv, en anden overvejer.

 

Over middag kom Rebecca et smut forbi, det var som altid hyggeligt, hvalpene sov en del af tiden, men vi havde em også en tur i haven til lidt leg.

 

I morgen skal Thor og jeg have taget sidste omgang ugebilleder, det er lidt uforståeligt, at hvalpene er 8 uger gamle i morgen og at de første rejser i overmorgen.