07.04.2018

Lidt billeder fra en hyggelig tur til Givskud ZOO sammen med en lille flok hundevenner. Fantastisk vejr og dejligt selskab, det gør vi gerne om en anden gang

Cala på bord

25.03.2018

En lang, men dejlig dag på Myndeklubbens udstilling i Køge.

Natten mellem lørdag og søndag, var der skift til sommertid, hvilket betød, at vi måtte op allerede, hvad der svarer til klokken 4.15, whipperne var ikke helt tilfredse med at blive hevet ud af sengen "midt om natten".

Udstillingen bød på dommerskift. Pauline Oliver, der skulle have dømt, nåede ikke sit fly, men heldigvis lykkedes det sent lørdag aften Myndeklubbens bestyrelse at få fat i en anden.

Bianchi og Cala var tilmeldt og fik begge Excellent i henholdsvis mellem og åben klasse, begge uplacerede, men set i lyset af, at 5 ud af 10 tæver i mellemklassen fik VG er vi fint tilfredse.

Bianchi's bror Basso, var også tilmeldt, han fik også Excellent og blev nummer 3 i mellemklassen. Tak til Eva for at stille op og for hjemmebagt knækbrød, det var et hit hos både to- og firbenede.

Alle fik rigtig fine kritikker.

Vi var rigtig glade for, at Calas datter Enya (G.W. Feodora) og hendes ejer Martin kiggede forbi, Enya har udviklet sig til en rigtig dejlig, ung tæve på nu 10 måneder.

Desuden bød dagen på hygge og megen snak med et hold kommende hvalpekøbere, Ghini gjorde sit for at præsentere racen fra sin bedste side, hun nød al den opmærksomhed hun fik og var vist ikke spor ked af, ikke at skulle i ringen. 

Slutteligt fik jeg helt på plads, hvem der bliver fædre til vores kommende kuld (mere om det under fanen "Hvalpe planer"). Der er endnu længe til, men jeg glæder mig allerede, det er et par spændende kombier.

 

Bianchi og Calas kritikker, dommer var Carsten Birk fra Danmark:

Bianchis:

"Harmonisk bygget, meget velproportioneret, tørt langstrakt hoved med prima mørke øjne, velansatte små ører, god hals, megte typisk overlinie, god brystdybde, veludviklet front, stærk bagpart, bevæger sig med godt drive tæt over jorden, udmærket temperament"

 

Calas:

"God udstråling, stolt holdning, noget højstillet statur, velskåret hoved af god længde, velplacerede ører, elegant hals, udmærket overlinie, velbåret hale, godt optrukken bug, udmærkede vinkler, bevæger sig med godt drive, godt temperament"

 

 

 

  • Basso foran dommeren

  • Enya 10 måneder

  • Enya har endnu ikke opdaget Evas knækbrød. Foto: Martin

  • Når man er ved at være træt, er det godt at mor kan agere hovedstøtte. Foto: Eva

Cala, BIG
Foto: Mikkel Saugmann Jensen

13.01.2018

En hyggelig dag til DKK Kreds 6 Nytårsshow i Aarhus Firmasport. En af de to årlige uofficielle udstillinger (skuer), som vores kreds årligt afholder, og hvor vi altid deltager, hvis det er muligt.

Stemningen er altid mere afslappet, på skuerne og der er plads til, at man som nybegynder kan få prøvet, hvad det vil sige at udstille. Dommere og ringpersonale ved, at der er mange nybegyndere og hjælper gerne.

Det fik vi også brug for, både Bianchi, Cala og Ghini fik excellent i hver sin klasse og skulle derfor alle tre i ringen igen, i konkurrencen om at blive bedste tæve. Thor løb med Ghini, jeg med Bianchi og Lars med Cala.

Lars har aldrig stået i en udstillingsring før, så han havde ikke helt styr på proceduren. Jeg havde bare sagt til ham, at han skulle holde 10 skridts afstand til mig og Bianchi og det gjorde han, hvad jeg ikke lige havde forudset var, at Cala blev dommerens valg til bedste tæve så Lars og hende blev derfor vinket op forrest i rækken af tæver, der gik lidt før han forstod, at når dommeren bad ham om at løbe forrest, skulle han ikke følge min anvisning længere.

Cala blev bedste tæve og senere BIR, Ghini 2. bedste tæve og Bianchi 3. bedste tæve.

Lars siger selv, at han har været i ringen tre gange, første, sidste og eneste og mener absolut at han hellere må stoppe på toppen, vi får se om han kan overtales en anden gang.

Cala blev senere bedste hund i gruppe 10 (BIG), men her havde Thor overtaget handlingen af hende igen.

 

7/1 -2018:

Lars, whipperne og jeg har været en tur i det nordjyske ved Store Økssø og deltaget i Myndeklubbens Nytårsgåtur.

Vi havde et par hyggelige timer sammen med andre myndefolk og deres dejlige hunde i det smukkeste solskinsvejr.

Særlig dejligt var det selvfølgelig at der foruden Cala, Bianchi og Ghini var 3 andre Galanta whippets og deres ejere med. Charlotte og Ayla, Rebecca og Godiva, samt Daniel, Ayla og gårdhunden Lima

Traditionen tro, blev gåturen afsluttet med champagne og kransekage (af den lækre, hjemmebagte slags)