UGE 2:

10/10-2018:

Hvalpene er i dag en uge gamle og tager hul på deres 2. leveuge. Jeg fik taget individuelle billeder og de blev alle rimelige. Det er ikke nemt i den her alder. Dels kan hvalpene ikke "bestikkes" med godbidder og dels er Cala fortsat ikke begejstret, når hendes hvalpe fjernes fra kassen. Så selv om jeg placerer dem enkeltvis på et tæppe lige udenfor kassen, kommer hun jævnligt og tjekker om alt er OK.

Aske og Benedicte kiggede forbi til aftensmad, det var som altid hyggeligt og heldigvis havde jeg lasagne og kage i fryseren, der bare skulle varmes i ovnen. Jeg havde fået ind i mit hoved, at det først var fredag de kom.

I morgen har jeg lige en enkelt vagt inden det er weekend, Lars har fri og Thor har tidligt fri fra gymnasiet, så der er hænder nok til at tage sig af alle de firbenede, jeg håber de også får taget lidt billeder.

 

11/10-2018

En sen opdatering.

Thor var gået i seng, da jeg kom fra arbejde ved 23-tiden, men han havde heldigvis været aktiv med kameraet tidligere på dagen, så her kommer lidt billeder.

Ifølge Lars har det været en fredelig dag i kassen.

12/10-2018

En dag med det flotteste efterårsvejr. Så lunt, at Cala også forlod hvalpene for en stund og lagde sig ud i solen på terrassen sammen med Bianchi og Ghini. Bianchi får nu lov til at ligge ved siden af kassen, så nu tror jeg ikke det varer længe, før hun bliver "ansat" som barnepige af Cala.

Hvalpene vejer nu mellem 710 og 840 gram, de tager 40-60 gram på om dagen.

Lars og Thor har efterårsferie og selv om jeg har en normal arbejdsuge, bliver der tid til afslapning og hygge ind imellem, det er med at nyde det mens Cala stadig klarer det meste af arbejdet. 

13/10-2018

Endnu en dag med varmt og dejligt vejr, over 20 grader så langt inde i oktober, det er ikke sædvane.

Jeg har fået ordnet lidt i have og carport, om nogle uger skal de små til at udenfor og så skal der ikke være genstande de kan komme til skade på.

Hvalpene har også fået klippet deres kløer for første gang. Så længe de er så små bruger jeg en almindelig 3i1 negleklipper til mennesker. Der er jo ikke megen pelspleje på en whippet, men kløerne kræver særlig opmærksomhed og skal klippes ofte.

Mine voksne hunde får klippet deres kløer en gang om ugen og det er nødvendigt igennem hele deres levetid.

Lidt af dagens billeder

14/10-2018

Søndagshygge, er vist det, der bedst betegner det syn, som mødte mig, da jeg kom ind med morgenmad til Cala og mig selv.

Bianchi var blevet inviteret op i kassen til hvalpene og som forventet er hun meget omsorgsfuld og forsigtig. Endnu er Cala meget opmærksom på, at alt går ordentlig til og når hun synes hvalpene skal have fred igen, smider hun venligt, men bestemt Bianchi ud af kassen.

Hvalpene trives fortsat, de er blevet hurtigere til at møve rundt i kassen og er også så småt begyndt at øve sig i at stå på benene. I de tidligere kuld vi har haft, er hvalpene pænt blevet i kassen de første uger og er føst begyndt at kravle over kanten efter de har fået øjne.

De her små banditte kravler lystigt over kanten, men kan ikke selv komme op i kassen igen. Vi har lagt vetbed rundt om kassen og der er varme i gulvet, så de bliver hverken kolde eller slår sig.

Mandag er det arbejdsdag for mit vedkommende, så det bliver en ekstra sen opdatering i morgen aften.

15/10-2018

Det blev ikke til en arbejdsdag, men en dag på langs med influenzalignende symptomer.

Lars har taget sig af hundene og billederne er overskud fra i går. 

16/10-2018

Jeg er stadig ikke helt frisk, men heldigvis har familien jo ferie, så de firbenede lider absolut ingen nød.

Hvalpene vejer nu mellem 900 og 1100 gram, de følger alle en fin jævn vækstkurve, så selv om spændet mellem størst og mindst er større nu end ved fødslen, er der intet alarmerende i det.

Vægten her i de første måneder siger heller intet om hvordan deres størrelse bliver som voksne, mindste hvalp kan sagtens ende med at blive størst som voksen og omvendt med største hvalp.

Vi kan se øjensprækker hos flere af hvalpene, så nu varer det ikke længe før de bliver farligt søde, at kigge på.